Els tres equips del C.B. Genovés són líders després de tres jornades

C.B. Genovés
El passat dissabte 15 d’octubre va ser un dia especial per al C.B Genovés, ja que es va produir el debut ,en un partit amistós contra l’Énguera Bàsquet, del jugador »socarrat» Felip Enguix De Cubber. Molts jugadors han sigut els que han passat pel nostre Club des de la seua fundació, però aquest pivot de segur no passarà desapercebut en cap sentit. Es tracta d’un jugador de 2’05m, amb una envergadura de braços de 2’14m i més de 100kg. Un jugador que ja el volgueren molts equips en categoria Nacional o EBA. De fet, Felip, de 37 anys, ha militat en categories molt ales des que començà a jugar. Equips de Nacional, EBA o LEB que van des de la primera plantilla del Pamesa València (a les ordres de Miki Vuckovic), passant pel Godella, Castelló, Gandia, Xàtiva…i fins i tot ha sigut internacional amb la selecció espanyola junior, representant al Pamesa València com a un dels puntals fixes d’aquest equip dels ’90, junt a un gran amic seu: Victor Luengo. 

Aquesta darrera i definitiva incorporació, completa la dels altres dos jugadors nous, Marcos Hernández i Ximo Herencia. El primer també va jugar a les categories inferiors de Pamesa en la temporada 1990-91, ha jugat en categoria Nacional i Autonòmica molts anys (Xàtiva i Montesa) i té un joc d’esquenas a cistella molt interessant, i que pot servir de referència per als pivots dels nostres equips Júnior i Cadet. Herencia, format a les categories inferiors del Reial Madrid, ha jugat en equpips de primera línea com el Caja San Fernando (Sevilla), i com a anècdota dir que s’enfrontà en partit oficial contra el mític Vladimir Tkachenko (2’21m), quan el pivot de l’antiga U.R.S.S jugava al Guadalajara.

L’ actual plantilla del nostre equip Sènior de Preferent és, doncs, de somni, i amb ella enfrontarem una apassionant lliga 2011-12. Els objectius són sempre incerts, ja que els estudis i treball dels nostres jugadors influeixen molt, però de segur que es parlarà de l’equip de Genovés durant l’actual campanya.

Un motiu més d’alegria que s’afegeix a la salut que mostren tots els nostres equips de categories inferiors, a les mostres de major competitivitat del Sènior B i a la incorporació de »sang nova» al cos tècnic en categories Jùnior,Aleví i Benjamí d’Eulogi,Manu i Antoni,tots tres formats al Club com a jugadors, gent que indubtablement ens ajudarà a continuar fent del nostre Club una senya d’identitat del poble de Genovés i una referència per a ciutats i clubs molt més grans.

Pel que respecta a la pròpia competició, el C.B. Genovés després de tres jornades va líder de la competició en categoria sénior i en júnior.

El Sénior Preferent, després de tres jornades i jugar davant equips com el C.B. Muro, el C.B. Moixent i el C.B. Sueca compta els seus partits per victòries. Amb un inici molt comepetitiu d’un dels nous jugadors de l’equip, Ximo Herencia l’equip ha guanyat els tres partits de lliga davant trs equips importants en la categoria. Gens fàcil per a un equip en el que la base està al voltant dels 21 any però que amb l’ajuda de tres veterans sap aguantar els parits fins el final i comptar tots els partits per victòries, cosa que li dóna el liderat del grup en solitari.

La seva part el sénior B també és líder de la categoria encara que amb una derrota, que va sofrir aquesta darrera jornada per un punt. Derrota que qualsevol dels dos equips havera pogut emportar-se però que al final es va decantar per l’equip de La Costera. Malgrat aquest resultat es manté líder junt al C.B. Villena i amb les expectatives de fer una temporada molt més competitiva que la passada.

Per la seva part el Júnior és l’únic equip invicte de la categoria el que li dóna el liderat en solitari després de tres jornades en les que s’ha enfrontat a tres equips com el C.B. Villena, C.B. Ilice d’Elx i el C.B. Alcoi. Tres equips molt forts i amb els quals el partit no s’ha decantat fins el final del partit. Bon inici de temporada per a l’equip de Quique Orts del qual ja es nota el bon treball amb un equip en el que la gran majoria són júniors de primera any.