Els treballadors de la residència José Penadés Sáez de Vallada no cobren el seu salari

L’empresa Gabinete Técnico de Trabajo Social els deu els mesos d’octubre, desembre, extra de desembre, gener i febrer

E.Calabuig. La residència José Penadés Sáez de Vallada consta de 30 treballadors i treballadores als quals l’empresa Gabinete Técnico de Trabajo Social no els paga la nòmina mensual des d’octubre, exceptuant novembre. Aquesta empresa és qui la gestiona, però la residència és propietat de l’Ajutament de Vallada i està concertada amb la Generalitat Valenciana, més concretament amb la Conselleria de Justícia i Benestar Social.

Tot i la situació en la que es troben, els treballadors i treballadores de la residència continuen acudint tots els dies al seu lloc de treball i segueixen desenvolupant les seues tasques de la manera més professional. Treballen pels residents, gent major, molts d’ells depenents, sense permetre que la indignació que estan sofrint interferisca en la feina del dia a dia. La residència continua mantenint les instal·lacions i els serveis al 100%.

No entenen on està el problema, i tampoc se’ls ha donat explicacions. Sols se’ls ha demanat paciència per “les grans molèsties que origina aquest assumpte”, segons una carta que envia el gerent de l’empresa desprès de tenir-los desinformats durant mesos. Aquestes “grans molèsties” a les que es refereix el gerent són per als treballadors les dificultats d’arribar a final de mes sense cap ingrés, haver de pagar els rebuts i mantenir les respectives famílies.

«Jo en qui més pense és en els meus fills, aquesta situació els afecta plenament i per ells he de lluitar«, confessa una treballadora, «altres companys han de desplaçar-se d’altres poblacions fins al centre de treball amb les despeses que açò comporta, i l’únic que ens diuen és que no apareixen els diners de la subvenció”.

És la Conselleria qui atorga dita subvenció a la titularitat de l’Ajuntament de Vallada i aquest qui contracta l’empresa Gabinete Técnico de Trabajo Social per a gestionar la residència. L’última responsable de lliurar les nòmines als seus empleats és, per tant, l’empresa. Altres residències gestionades per la mateixa sí han rebut la subvenció, la que pitjor situació està vivint és la de Vallada, amb les nòmines retingudes des d’octubre.

Els treballadors es pregunten què ha passat amb eixa subvenció i no reben cap resposta. En la cadena Conselleria de Justícia i Benestar Social, Ajuntament i Gabinete Técnico de Trabajo Social no saben on s’han quedat els diners i a qui s’ha de recriminar la injustícia. Una cosa sí que està clara i és que, com sempre, “és l’obrer el que paga les males gestions de polítics i empresaris” afirma una treballadora.

Aquests 30 treballadors i treballadores volen que se’ls escolte i donar a conèixer la seua situació. És per això que van a iniciar una campanya de sensibilització ciutadana, per tal que d’alguna manera es puga resoldre aquest problema. «Que no siguen els treballadors i treballadores qui sofrisquen la mala gestió, la seua feina és atendre als residents, i això és una tasca a la que mai han renunciat i continuen entregant-se com a bons professionals. Ara els toca als responsables donar la cara i propasar una solució inmediata», afirmen.