Els socialistes presenten una moció per a que s’òbriga Santa Clara

Cerdà (PSPV): “El Monestir de Santa Clara ha de mantenir-se en bones condicions i ha d’estar obert al públic per a la seua visita, així ho diu la normativa viguent”

El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Xàtiva ha presentat hui una moció que serà tractada al plenari del proper dilluns en la que exigeixen la millora del manteniment de Monestir de Santa Clara, així com, la seua apertura per a ser visitat. Dita petició es suporta en la Llei 4/1998, de 11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià, aprovada per la Generalitat Valenciana, en la que s’especifica clarament que els béns catalogats com a BICs han de ser visitables almenys 5 dies al mes. La mateixa normativa especifica que els propietaris d’un BIC tenen l’obligació de mantenir-lo en perfecte estat de conservació.

Segons explica el portaveu socialista, Roger Cerdà, “la llei és clara en aquests dos aspectes i nosaltres exiguim que l’Ajuntament la faça complir, ja que des de que la empresa Ortiz Dieste, S.A. va adquirir el convent aquest ha estat tancat, no possibilitant-se la seua visita. A més a més, l’edifici presenta greus carències en el que respecta al seu manteniment i açò ha de solucionar-se inmediatament”. Per al líder dels socialistes, “aquesta situació és conseqüència directa de la negativa de Rus i els seus a exercir el dret de tanteig quan l’edifici va ser venut i demostra la nul·la sensibilitat que els populars tenen respecte de la conservació del nostre patrimoni històric”. “Si aquest edifici s’hagués adquirit per part de l’Ajuntament en 2008, hui ja podria haver estat restaurat i albergar algun servei públic, però lamentablement permaneix tancat i deteriorant-se dia rere dia”, va explicar.