Els socialistes preguntaran al Congrés dels Diputats si el Ministeri preveu l’eliminació dels jutjats de Xàtiva

Cerdà (PSPV): “L’eliminació dels jutjats de la nostra ciutat suposaria una catàstrofe laboral i econòmica per això exigim a Rus que es posicione en contra de la mateixa”

El portaveu dels Socialistes a l’Ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, ha anunciat que el Grup Socialista al Congrés dels Diputats preguntarà al Ministre de Justícia si preveu l’eliminació dels jutjats de Xàtiva. Aquesta pregunta ve motivada per la proposta que el Consell General del Poder Judicial va traslladar al Ministeri de Justícia, en el seu plenari del passat 19 d’abril, segons la qual s’havien de reduir a la meitat els partits judicials i agrupar o eliminar a aquells que, com és el cas de Xàtiva i Ontinyent, atenguen a menys de 100.000 habitants.

A la vista d’aquest fet, Cerdà explica que “l’eliminació dels jutjats de la nostra ciutat suposaria una catàstrofe laboral i econòmica, per això exigim a Rus que no es quede de braços creuats i faça tot el possible per a que aquesta mesura no es porte a terme”. Per eixe motiu, el Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Xàtiva traslladarà una moció al proper plenari en la que exigirà “el manteniment dels jutjats a la ciutat i la clarificació dels plans del ministeri respecte d’aquest important assumpte”.

Així mateix, els socialistes demandaran que l’alcalde de la ciutat es pose en contacte amb el Conseller de Justícia per a que des de la Generalitat Valenciana es defense el manteniment de la seu judicial de Xàtiva tal i com està en l’actualitat. “Igual com va fer recentment l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui fa més d’un mes va enviar una carta al Conseller demandant-li informació respecte dels plans del Ministeri en aquesta matèria”.

Finalment, Cerdà ha explicat que en un tema tan delicat com aquest “Rus ha de posar per davant dels interessos del seu partit i del Govern d’Espanya els interessos de Xàtiva i dels seus ciutadans i fer tot el possible per a que no es porte a terme una mesura que empitjoraria, encara més, la ja complicada situació econòmica i laboral de la ciutat”. Segons el líder dels socialistes de Xàtiva “si la nostra ciutat perd els jutjats, més de 150 persones tindrien seriosos problemes per a continuar en la seua tasca com a advocats, procuradors i demés. I tant el comerç com la hostaleria local sofririen un nova davallada en els seus ingressos. Aquest és un luxe que la nostra ciutat no és pot permetre”, va sentenciar.

Un comentario sobre “Els socialistes preguntaran al Congrés dels Diputats si el Ministeri preveu l’eliminació dels jutjats de Xàtiva”

  1. ¿Tambien los Juzgados?

    No si al final, mos quedarem en un pampol davant i l’altre darrere.

    Que lamentable y que desastre.

Los comentarios están cerrados.