Els socialistes exigeixen a Camps que abone els 60 milions d’euros que deu als Ajuntaments de La Costera i La Canal de Navarrés

La secretària de Política Municipal dels Socialistes en la província de València, Eva Sanz, ha xifrat en 60.593.940 d’euros el deute històric del Consell amb els 27 municipis de la comarca de La Costera- Canal de Navarés, «en concepte dels serveis prestats en els ajuntaments i que realment són competència de la Generalitat».

Sanz ha recordat que en 1999 la Federació de Municipis i Províncies de la Comunitat Valenciana i el president de la Generalitat, que ja llavors era del PP, Eduardo Zaplana, van anunciar la creació d’un Fons de Cooperació de 300 milions anuals per a que aquelles competències que són pròpies de la Generalitat i exerceixen els ajuntaments contaren amb finançament.

“Dels 300 milions d’euros que els Socialistes Valencians reclamem per aquests 11 anys de mentides i incompliments, als ajuntaments de La Costera-Canal de Navarrés li corresponen la citada xifra atenent a criteris de població”, ha explicat, alhora que ha recordat que el PSPV-PSOE està presentant mocions en tots els consistoris reclamant els diners. Sanz ha subratllat que “el principal responsable que els ajuntaments estiguen en una situació econòmica tan lamentable és el senyor Camps i el Partit Popular”. “Tenim a l’únic govern d’Espanya sense un mecanisme de compensació que done aquesta possibilitat”, ha assenyalat.

La dirigent socialista ha explicat que l’acord que es va signar en 1999 era un compromís per a desenvolupar tots els aspectes de la segona descentralització i, fonamentalment, l’aprovació d’una Llei de Règim Local València i un Fons Valencià de Cooperació Municipal de caràcter incondicionat i no finalista. “L’acord ha estat incomplit sistemàticament amb el consegüent greu perjudici per als ajuntaments de la demarcació i el manteniment dels serveis que presten als ciutadans”, ha apuntat.

La secretària de Política Municipal ha remarcat la importància i la necessitat que la Generalitat salde el seu deute amb els consistoris per a l’impuls i la reactivació de l’ocupació i de l’activitat econòmica. Finalment, Sanz ha instat al PP que aprove la Llei d’Administració Local Valenciana, de la qual es coneixen fins a deu esborranys des de 1999. “Només d’aquesta manera es podrà establir un catàleg de competències i transferir als ajuntaments l’import dels serveis que presten que són competència i responsabilitat de la Generalitat i que representen el 30% de despeses en els pressupostos municipals”, ha apuntat.