Cerdà (PSPV): “El rebut de l’IBI d’enguany s’incrementa més d’un 7% de mitja mentre el nivell de vida només puja un 3%”

Els socialistes denuncien l’increment abusiu del rebut de la contribució urbana i exigeixen la seua congelació

El portaveu del PSPV en l’Ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, ha denunciat l’increment abusiu del rebut de la contribució urbana acordat pel govern del PP. Segons les dades dels socialistes, “el rebut de l’IBI d’enguany s’incrementa en més d’un 7% de mitja mentre el nivell de vida (IPC) només s’incrementa en un 3%”. A la vista d’aquestes dades, els socialistes anuncien que exigiran la congelació d’aquest impost i de la resta de taxes i impostos municipals per a l’any que ve.

Davant esta situació el PSPV ha manifestat que “els xativins necessiten que l’Ajuntament tinga el màxim de consideració sobre l’economia dels veïns”, per la qual cosa afirma que “el que cal és reduir el percentatge que es cobra de manera que, per a l’any que ve, no s’incrementen els impostos municipals i així les famílies i les empreses puguen recuperar-se de l’increment de la pressió fiscal que estan patint des de l’any 2006”.

Al mateix temps, el líder dels socialistes de Xàtiva ha acusat al govern del PP de “no està preocupat per la situació dels ciutadans, sinó per recaptar la màxima quantitat de diners possible per continuar gastant a mans plenes”. Roger Cerdà afirma que Rus “està exprimint al ciutadà per mantindre un funcionament municipal insostenible, enlloc d’aplicar politiques d’austeritat i deixar de gastar sense trellat, opten per incrementar els impostos. Eixa és la verdadera política de Rus i els seus”.

Finalment, Roger Cerdà destaca que mantindre este nivell de contribució “perjudica a les economies familiars en un moment tan difícil, però també a les empreses que han de fer front a un impost que retalla les seues possibilitats de reinvertir en el negoci i de crear més llocs de treball”. El líder socialista afirma que demanaran esta congelació dels impostos per a l’any 2012 de la mateixa forma que insistiran en l’establiment d’un calendari tributari i la fragmentació en dos semestres de l’IBI “per facilitar al màxim als xativins complir amb la seua obligació com a ciutadans”, va explicar.

2 comentarios sobre “Cerdà (PSPV): “El rebut de l’IBI d’enguany s’incrementa més d’un 7% de mitja mentre el nivell de vida només puja un 3%””

  1. Totalmente de acuerdo, es un abuso lo del Ibi, yo vivo delante de la fuente de la foto, y cada año suben una barbaridad.

  2. Es indignante lo del IBI y lo del IMPUESTO DE CIRCULACION DE VEHICULOS del cual pagamos más que en Valencia capital.

Los comentarios están cerrados.