Els socialistes demanaran a l’Ajuntament aprove una ajuda d’emergència per a pal·liar la fam a Somàlia

Angulo (PSPV-PSOE): «L’Ajuntament de Xàtiva ha de ser sensible a la situació de fam que està vivint-se a Somàlia i els països veïns i fer una aportació per a frenar aquest drama»

La regidora socialista Xelo Angulo ha anunciat que el seu grup presentarà una moció al proper plenari municipal per a que l’Ajuntament aprove una ajuda d’emergència per a pal·liar la situació de fam que es viu a Somàlia i els països veïns. La regidora socialista afirma que “la situació que està vivint-se en Somàlia, Kenia, i Etiopía és absolutament extrema i la nostra ciutat no pot quedar-se al marge davant d’una catàstrofe humanitària d’aquestes característiques”.

Segons les xifres oficials, subministrades per la FAO, són ja un total de 3’4 milions de somalis els que es troben en situació d’emergència, amb greus problemes de malnutrició causats per la sequera que pateixen els darrers mesos. D’aquests 3’4 milions de somalis, un total de 780.000 xiquets i xiquetes podem morir en les darreres setmanes sinò s’actua ràpidament per part de la comunitat internacional, tal i com ha alertat UNICEF.

A la vista d’açò, la regidora socialista creu que és “imprescindible” que l’Ajuntament de Xàtiva faça una aportació, ja que “al llarg dels darrers anys el nostre consistori ha estat solidari davant la realitat de la situació dels pobles més empobrits com expressió del compromís dels veïns i veïnes de Xàtiva en la construcció d’una societat més justa i ara s’ha de seguir treballant en eixa linia”, va explicar.

Xelo Angulo Luna, Regidora Socialista en l’Ajuntament de Xàtiva, de conformitat amb el que estableix el R.O.F., presenta el Ple municipal, la següent moció:
MOCIÓ PER AJUDA D’EMERGÈNCIA A SOMALIA
EXPOSICIÓ DE MOTIUS

La comunitat internacional es va reunir el 25 de Juliol a Roma. Convocats amb urgència per la FAO assistiren organismes oficials de l’ ONU, organitzacions internacionals i ONGD’s, davant la molt greu crisi humanitària que pateixen els habitants de Somàlia i que s’han agreujat i intensificat recentment.

Les xifres parlen per sí mateixes i la pròpia FAO parla que el nombre de somalís que necessiten ajuda han passat dels 2’4 milions de persones al 3’4 milions.

El 22 de juliol també UNICEF ha fet una crida per evitar que 780.000 xiquets i xiquetes moren de fam si no s’actua ràpidament.

Però més enllà de les xifres estan els drames humans que per a cadascuna d’aquestes persones significa enfrontar-se a una mort segura si la solidaritat internacional no posa remei.

Les Nacions Unides han declarat també recentment (el 20 juliol) que la situació de fam en dos àrees de Somàlia, basant-se en que prop de la meitat de la població del país es troba en situació crítica i agreujada per la sequera pateixen els darrers mesos. A més a més, segons l’ ONGD, Médicos sin Fronteras, s’ estima que més de 166.000 habitants en estat de desesperació han hagut d’abandonar les seues llars i s’han encaminat en destinació Kenia o Etiòpia, on s’han alçat campaments de refugiats; dada que ha estat corroborada en un comunicat de l’Oficina de Coordinació d’ Assumptes Humanitaris per a Somàlia de l’ ONU.

L’especialista en Àfrica de la BBC, Andrew Harding, ha assenyalat que el terme “hambruna” es anomenat en molt comptades ocasions i és la primera vegada fet servir des de 1992, quan també es va declarar a Somalia.

Tècnicament es parla de “hambruna” quan la tasa de mortalitat diària, en una zona específica, és de més de dos adults o quatre xiquets per cada 10.000 habitants; quan més del 30% dels xiquets pateixen de desnutrició aguda i quan la població ingereix molt menys de les 2.100 kilocalories recomanades diàriament”.

Al llarg dels darrers anys l’ Ajuntament ha estat solidari davant la realitat de la situació dels pobles més empobrits com expressió del compromís dels veïns i veïnes de Xàtiva en la construcció d’una societat més justa.

En conseqüència i davant esta situació d’ emergència, el PSPV-PSOE se presenta la següent

PROPOSTA D’ACORD
El Ple de l’ Ajuntament de Xàtiva es suma a les iniciatives per pal·liar la fam en aquesta zona africana i acorda destinar una partida extraordinària d’ajuda d’emergència per a ajudar a pal·liar la fam a Somàlia, a través dels canals que es consideren més adients.
En Xàtiva, a 2 d’agost de 2010
Xelo Angulo Luna
Regidora Grup Municipal Socialista

2 comentarios sobre “Els socialistes demanaran a l’Ajuntament aprove una ajuda d’emergència per a pal·liar la fam a Somàlia”

  1. Ho tenen facil els del PSPV, que li diguen al seu cap ZP o a Alfredo P. Rubalcaba, no se sap qui mana ara en España, que en lloc de rescatar bancs o empreses usureres, que rescaten als pobres que moren de fam. Segur que es prou més barat.
    I els regidors d’ací, que donen el que guanyen per asistir als plens, que no son ni 10 euros ni 20.

  2. joan tu opinion no merese ni replicasion por mi parte yo flipo se te ve tu plumero de derechas yo alabo esta actuasion y ojala se consiga llevar a cabo y que muchas personas la secunden hay una cuenta abierta atrabes de cruz roja destinada para este fin que por mucha crisis que tengamos no nos podemos comparar con los que mueren diariamente por inanicion en pleno siglo 21 alavo la iniciativa del psoe y ojala la secundaran tos los partidos anivel provincial nasional y mundial

Los comentarios están cerrados.