Els socialistes de Xàtiva proposen invertir el Plan Zapatero en projectes que milloren la qualitat de vida i creen llocs de treball

12-01-10 (Xàtiva).- El portaveu del PSPV-PSOE de Xàtiva, Roger Cerdà, va donar a conèixer ahir els projectes que proposen que es porten a terme amb els diners del Pla Zapatero 2010. Segons el regidor, «els socialistes proposem invertir els més de 3 milions d’euros que li corresponen a Xàtiva del Pla Zapatero 2010, en projectes que milloren la qualitat de vida, solucionen actuals problemes i creen llocs de treball».

La proposta dels socialistes inclou els següents projectes:

  • Construcció d’una xarxa d’aparcaments automàtics en el Nucli antic.
  • Creació d’una xarxa Wifi que possibilite l’accés a Internet en tota la ciutat.
  • Instal·lació de plaques solars en tots els edificis municipals per a generar energia elèctrica i disminuir la despesa en el consum de la mateixa.
  • Construcció d’un parc empresarial i tecnològic dotat d’un gran espai per a la celebració de fires i mostres.
  • Restauració de les Muralles situades en l’Avinguda de Selgas i en el Jardí del Bes.
  • Habilitació del Ninfeu Romà del carrer Sariers per a visites turístiques.
  • Construcció d’un col·lector unitari en el carrer Maulets.
  • Construcció d’un aparcament en altura en l’estació d’autobusos.

El portaveu socialista ha informat que aquesta proposta se li ha facilitat a l’equip de govern perquè és el que ha de decidir quins projectes es realitzen. A la vista d’aquesta situació, Cerdà ha afirmat que:

Espere que per aquesta vegada, Rus i els seus s’obliden del seu habitual sectarisme a l’hora de prendre decisions, s’adonen que aquests projectes són positius per a la ciutat i els porten a terme, a pesar que la proposta siga dels socialistes.

Així mateix, el regidor ha recordat que el seu grup fiscalitzarà molt estrictament la gestió que faça l’equip de govern d’aquests més de 3 milions de euros, «exactament igual que hem fet amb els més de 5 milions d’euros rebuts en 2009». A més a més, ha advertit que espera que aquesta vegada «no es boicotege el pla, disminuint els llocs de treball a crear, com va passar amb l’anterior» i que «Xàtiva no siga aquesta vegada el municipi de més de 20.000 habitants de la província de València que menys llocs de treball crea amb els diners del Pla Zapatero, com va ocórrer l’any passat», va sentenciar.