Els socialistes de Xàtiva celebren hui l’acte central amb Ximo Puig al Gran Teatre de Xàtiva

Els socialistes visiten les pedanies i signen el pacte per a la protecció dels animals

Els socialistes de Xàtiva celebren l’acte central de Ximo Puig al Gran Teatre de Xàtiva, hui dimarts dia 12 a les 20’00 h. Acte central de campanya. Intervenen: Roger Cerdà, candidat a l’alcaldia de Xàtiva. Xavier Simón, candidat a les Corts Valencianes. Ximo Puig, candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana.

Dissabte, instal·laren un stand a l’Albereda on repartiren el programa electoral i atengueren als ciutadans que s’acostaren a conéixer els candidats. Diumenge, la caravana electoral del PSPV-PSOE va visitar les localitats de Sorió i Torre d’en Lloris. A tot açò cal sumar l’acte amb activistes celebrat a la Casa de Cultura divendres passat.

Roger Cerdà va visitar les pedanies acompanyat per diversos integrants de la llista del PSPV-PSOE per a les eleccions municipals. Els socialistes anaren casa per casa repartint el programa electoral i atengueren les peticions dels veïns d’aquestos nuclis poblacionals. En general, els veïns es queixaren de mancances en infraestructures i instal·lacions municipals. En Torre Lloris, les demandes se centraren en la millora del parc infantil. En el cas de Sorió, els veïns demanaren l’habilitació d’un accés peatonal des de la pedania fins al centre de Xàtiva.

El candidat a l’alcaldia, Roger Cerdà pensa que “és important acostar la política als ciutadans, per transmetre les nostres propostes però sobretot per conéixer de primera mà els seus problemes i preocupacions. Nosaltres volem estar a peu de carrer, volem que la ciutadania senta que el nou temps que anem a obrir a Xàtiva es caracteritzarà per la proximitat dels representants públics, per la transparència, per l’honradesa i pel treball”.

Segons Roger Cerdà, “és imprescindible desenvolupar el pla especial del nucli antic, paralitzat pels governs del Partit Popular. Cal recuperar el centre històric com a espai urbà que conjumine el benestar dels ciutadans amb la posada en valor del patrimoni històric-artístic. Anem a impulsar la creació d’una autèntica indústria turística local. Cal incrementar els serveis públics en aquesta part de la ciutat. Anem a crear una regidoria de nucli antic, amb una oficina administrativa ubicada en aquesta zona. També anem a fer una reforma integral de la plaça del Mercat i crearem una escola infantil pública, per a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys”.

La reactivació econòmica de la ciutat, mitjançant la modernització del comerç, la indústria i els serveis; la millora dels serveis públics, la creació d’ocupació i la lluita contra la situació d’emergència social són altres arguments dels discursos dels candidats. Abans del míting, Roger Cerdà visitarà els domicilis i comerços d’aquest barri.

Pacte per a la protecció dels animals

D’altra banda, el PSPV-PSOE s’ha adherit al Pacte per a la Protecció i Benestar dels Animals, impulsat pel Club Can Xàtiva. Representants d’aquesta associació han estat aquest matí a la seu dels socialistes per tal de dur a terme la signatura del manifest. Aquest document pretén servir de referència per a la modificació de l’ordenança municipal de tinença d’animals de companyia, amb la creació d’una comissió de treball en la qual participen professionals i col·lectius ciutadans. També proposa l’eliminació del cens d’ADN caní com a sistema sancionador i la creació de més parcs canins, així com la millora dels existents.