Els socialistes de Castelló de Rugat acusen el PP d’amagar les despeses en dietes després de quadruplicar la partida

PSPV asegura que l’alcalde va compensar la retirada dels 30.800 euros en sous aumentan la dotación per a dietes fins als 55.200

El socialistes de Castelló de Rugat han acusat el Govern Municipal de José Miguel Barranca (PP) d’amagar les despeses en dietes dels seus regidors després d’haver quadruplicat la partida.

El portaveu del PSPV de Castelló, Antonio Esquinas, ha recordat que l’IBI a Castelló ha pujat des de 2009 un 81’5% i és el segon més alt de les comarques de La Vall d’Albaida, La Costera i La Canal de Navarrés, amb una mitjana de 494 euros per rebut, qualificant de “indecent” la gestió de les retribucions polítiques en aquest periode: “cobrar més de 100.000 euros en nòmines només als tres primers anys d’esta legislatura, i ara voler prendre’ns el pel amb trapixeos amb les dietes és una burla als ciutadans i no ho anem a consentir”, destacava.

Esquinas feia referència en aquest sentit a la retirada als pressupostos de 2014 dels 30.800 euros que Barranca i els seus regidors alliberats cobraven en concepte de nòmines l’any anterior, una partida que van compensar passant la previsió de despesa en dietes de 12.000 a 55.200 euros. “Volem que justifiquen en què s’estan gastant els diners de tots i totes, perquè la xifra és elevada, i no tenim constància de cap motiu per a que fent la mateixa feina s’hagen de gastar 4’5 voltes més diners en despeses de representació”, incidia.

«Les estratègies per no donar a conèixer els ingressos que reben els populars de les arques municipals no son noves. Durant les dues legislatures que governa el PP s’ha fet el possible per a que no es conegueren, per exemple, les factures telefòniques associades a cada regidor o les esmentades dietes i assistències», afirmen. Els socialistes han informat al Síndic de Greuges però des de l’Ajuntament «s’ha fet tot el possible per dilatar les respostes i no facilitar les dades».

Antonio Esquinas considera que “el PP te molta por de que aquest siga l’últim any que puguen controlar els diners municipals i estan actuant en conseqüència. No sols amb els ingressos dels regidors si no amb el tracte ‘especial’ que estan tenint amb certes empreses i persones pròximes al Partit Popular”, afegia.

Esquinas, que preguntarà al proper plenari municipal ordinari per aquesta situació i intentarà que el PP facilite les xifres dels seus ingressos durant el present any, ha avançat que per a les properes eleccions municipals “els socialistes es comprometen a dur un programa auster i realista, que fique per davant el benestar de tots davant dels interessos d’uns pocs. Les legislatures del PP han dut a la ruïna a Castelló amb un deute de quasi 5 milions d’euros, però el repte s’ha d’afrontar i estem preparats per a fer-ho”, concloïa.