Els Socialistes critiquen la inacció del govern de Rus davant de les alarmants xifres de l’atur a Xàtiva

Cerdà (PSPV-PSOE): «Amb 3500 parats a la ciutat, Rus no pot continuar de braços creuats. Ha de reaccionar i posar en marxa un Pla d’Ocupació i Reactivació Econòmica Municipal de forma immediata»

Els portaveu del Socialistes de Xàtiva, Roger Cerdà, ha criticat durament la inacció de l’equip de govern de Rus davant de les alarmants xifres de l’atur. Segons les dades oficials, Xàtiva va acabar l’any amb quasi 3.500 parats el que suposa una taxa d’atur del 31%, superant tant la mitja estatal (25%) com l’autonòmica (28%). Segons Cerdà, «Rus i el seu govern continua de braços creuats mentre les xifres de l’atur a la nostra ciutat segueixen en augment i arriben ja a màxims històrics». «La falta de treball és el principal problema de la ciutat i davant d’aquesta alarmant situació el govern municipal no pot continuar mirant cap un altre costat, ha de reaccionar i posar en marxa mesures decidides per a reduir aquest drama».

En aquest sentit, el regidor socialista ha recordat que el seu grup va presentar una esmena als Pressupostos de l’Ajuntament de 2013 demanat la posada en marxa d’un «Pla d’Ocupació i Reactivació Econòmica Municipal». Aquest pla estaria dotat amb un total de 558.929,09 €, import íntegre de la partida «437.227.10 Altres despeses lligades a projectes productius» ja que aquesta patida, segons el propi govern, no tenia un destí concret. «La nostra proposta va ser rebutjada per Rus amb l’argument de que aquestos diners anaven a destinar-se íntegrament a la creació de llocs de treball. Però només un parell de setmanes després decidiren destinar 280.000 € de la mateixa per a fer front al pagament dels préstecs de PROEXA«, ha explicat Cerdà.

Finalment, el líder dels socialistes a Xàtiva ha recordat a Rus que «quan estava en l’oposició prometia que quan ell fora alcalde acabaria en l’atur. Després de 17 anys, el que ha aconseguit es batre el record d’aturats a la ciutat». Per este motiu, Cerdà ha exigit a Rus que «passe de les paraules als fets» i que pose en marxa un Pla d’Ocupació i Reactivació Econòmica Municipal de forma immediata i amb suficients recursos econòmics per al seu desenvolupament. «Sinó ho fa demostrarà, una volta més, que no li preocupa el més mínim ni la seua ciutat ni els problemes dels seus veïns», va sentenciar.

Un comentario sobre “Els Socialistes critiquen la inacció del govern de Rus davant de les alarmants xifres de l’atur a Xàtiva”

  1. estamos rodeados de politicos inconpetentes,sin recursos,que lo unico que hacen es provocar mas paro,mas necesidades a la gente trabajadora,subir los impuestos y sacarse de la manga un nuevo impuesto de reciclaje que recibi por navidades como la paga extra del ayuntamiento,que ayuda mas a salir de esta lacra de destruccion y desenfreno flagrante de hipocresia y de vilipendio,por culpa de estos mangantes de republica babanera.

Los comentarios están cerrados.