Els scouts inauguren una exposició sobre els “100 Anys d’Escoltisme a Xàtiva»

Esta vesprada a la Casa de la Cultura

La Casa de la Cultura de Xàtiva acull hui divendres la inauguració de l’exposició “100 Anys d’Escoltisme a Xàtiva». L’acte tindrà lloc a les 20 hores.

En la comissió del Centenari participen els dos grups scouts que actualment estan actius: Agrupament Escolta Jamboree y Agrupament Escolta Cohinoor de Xàtiva.

S’ha de remarcar que el Moviment Scout posa èmfasi en les activitats lúdiques amb objectius educatius, en les activitats a l’aire lliure i en el servei comunitari, aquests últims amb l’objectiu de formar el caràcter i ensenyar de forma pràctica valors humans.

L’escoltisme a Xàtiva es pot considerar com una de les plataformes de sociabilitat juvenil amb major arrelament en la societat valenciana. Ja al 1912 s’inicia la seua implantació en la ciutat de València. Poc després arriba també a altres llocs com Tavernes de la Valldigna, Cullera, Alzira…

L’arribada de l’Escoltisme a la capital de La Costera està datada al 1914, sols 6 anys després de la seua fundació. Aquesta data es troba en un document enviat al president local dels Exploradors d’Espanya, des de l’alcaldia de Xàtiva. En aquest document s’informa a l’associació de la recepció de l’acta de constitució del comité local i de dos còpies dels seus estatuts i se’ls felicita per la iniciativa. També, durant més de 20 anys va funcionar un grup de “Guies”, que fou la branca femenina de l’escoltisme.