Els restaurants Juan XXIII i Casa Manolo y Tere guanyen el 4t Concurs gastronòmic de Bocairent

La Plaza aconsegueix la segona posició en cadascuna de les dos modalitats del certamen

La igualtat va presidir aquest dilluns, 12 de desembre, el veredicte del jurat del 4t Concurs gastronòmic Vila de Bocairent celebrat a l’Hotel Ferrero de la localitat de la Vall d’Albaida. A més, la tasca va resultar en aquesta ocasió encara més complexa pel rècord de participació assolit amb 24 establiments professionals procedents de pràcticament tota la geografia valenciana atrets per la particularitat d’un certamen que avança “cap a l’excel·lència”, tal i com va assenyalar Isidro Prieto, diputat de Turisme ja que el Patronat provincial Terra i mar junt a l’Agència valenciana de turisme actuen com a patrocinadors de l’esdeveniment.
En total, la iniciativa de l’Ajuntament de Bocairent va atorgar 2.000 euros en premis a raó de 600, 300 i 100 euros per als tres millors plats en cadascuna de les dos modalitats fixades. La primera consistia en l’elaboració de borreta, un menjar típic de les muntanyes de la zona, i la més destacada va ser la preparada pel restaurant Casa Manolo y Tere del Palmar; a continuació, La Plaza de Torrent i La Taula de Llíria conqueriren la segona i la tercera posició, respectivament.

La carn de caça i els pebrassos eren els protagonistes de la segona categoria del certamen. En aquest cas, sobreeixiren els cuiners del Juan XXIII de Benifaió amb un “caneló de colomí amb pit a filets i bolets” mentre que el segon lloc el tornaren a ocupar els torrentins de La Plaza aconseguint així un doblet inèdit fins ara gràcies a un “niu de perdiu roja de caça desossada amb bolets silvestres a l’aroma de xocolata”. Finalment, el Cercle Industrial d’Alcoi es va emportar el tercer premi amb un “milfulles de rellomello de cérvol, bocatus edulis, trufa i sala café París”.
La cita va congregar al voltant de 200 persones representatives del teixit econòmic, polític i social de les Comarques centrals valencianes que van poder gaudir d’una minuta preparada pels restauradors locals amb la col·laboració de diferents empreses i marques comercials. De fet, durant la seua intervenció, l’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, va destacar la implicació dels professionals de l’hostaleria “per completar l’oferta turística que oferim” així com va agrair a tots els participants “la seua gran ajuda per promocionar el nostre municipi”.

Palmarés 2011 (24 participants) Plat lliure (caça i bolets)

  • 1r premi: Restaurant Juan XXIII (Benifaió) per “Caneló de colomí amb pit a filets i bolets”
  • 2n premi: Restaurant La Plaza (Torrent) per “Niu de perdiu roja de caça desossada amb bolets silvestres a l’aroma de xocolata”
  • 3r premi: Cercle Industrial (Alcoi) per “Milfulles de rellomello de cérvol, bocatus edulis, trufa i sala café París”

Plat obligatori (borreta de Mariola)

  • 1r premi: Casa Manolo y Tere (El Palmar)
  • 2n premi: Restaurant La Plaza (Torrent)
  • 3r premi: Restaurant La Taula (Llíria)

Palmarés 2010 (18 participants)
Plat lliure (caça i bolets)

  • 1r premi: Restaurant Casa Granero (Serra)
  • 2n premi: Restaurant Vaixell (València)
  • 3r premi: Cervesseria Gambrinus (Siete Aguas)

Plat obligatori (borreta de Mariola)

  • 1r premi: La granja Santa Creu (Sant Antoni de Benaixeve)
  • 2n premi: Cercle Industrial (Alcoi)
  • 3r premi: Marisqueria Civera (València)

Palmarés 2009 (18 participants)
Plat lliure (caça i bolets)

  • 1r premi: Restaurant-Hotel Les rotes (Dénia)
  • 2n premi: Cercle Industrial (Alcoi)
  • 3r premi: Restaurant Casa Granero (Serra)

Plat obligatori (borreta de Mariola)

  • 1r premi: Restaurant Mediterráneo (Albal)
  • 2n premi: La granja Santa Creu (Sant Antoni de Benaixeve)
  • 3r premi: Restaurant Kiko Port (Oliva)

Palmarés 2008 (21 participants)
Plat lliure (caça i bolets)

  • 1r premi: El langostino de oro (Vinarós)
  • 2n premi: Rossinyol (Nàquera)

Plat obligatori (borreta de Mariola)

  • 1r premi: Hotel Kazar (Ontinyent)
  • 2n premi: Casa Manolo y Tere (El Palmar)