Els Quintos d’Albaida ja ho tenen tot preparat per eixir al Carnestoltes

Aquest cap de setmana els festers de carnestoltes eixiran al carrer

Aquest cap de setmana els festers de carnestoltes, també coneguts com els quintos, eixiran al carrer, en companyia de tota la gent d’Albaida, per tal de celebrar les festes de Carnestoltes. Aquesta tradició la van encetar, ja fa molts anys, els quintos que se n’anaven a realitzar el servei militar, eixien al carrer, demanaven diners i feien festa. Ara, després de tant de temps, continua la tradició dels quintos, enguany els toca als nascuts en l’any 1994.

Isidro Sebastià, president dels quintos del 2012 explica que “la gent ha participat i s’ha implicat en la festa, hem fet loteria i rifes, i hem aconseguit organitzar dues desfilades, una per la vesprada per als més menuts i un altra per la nit, on participarà tot el poble.”

La festa començarà a les 18h amb un cercavila infantil a càrrec de Baketà Kids i continuarà a les 23.30h amb un cercavila per a tota la gent amenitzada per Baketà Street Project, un grup de xics i xiques albaidins que des de l’any 2005 es dediquen a fer batukades. La festa transcorrerà pels carrers d’Albaida fins arribar a la Plaça Major on hi haurà una discomòbil amb DJM Esdeveniments.

Es costum que en la desfilada de carnestoltes surtin totes les quintes que any rere any s’han fet càrrec de la festa, també participen els membres de la Comissió de Festes de la Mare de Déu del Remei, les festeres de Sant Joan i els festers de Sant Antoni.

Els quintos d’aquest any expliquen que “és una festa amb molta tradició a Albaida, hi ha un gran nombre de participants i son moments de germanor i de passar-ho bé”.