Els patrons de la Fundació Campus Ontinyent aproven el conveni que permetrà implantar Educació Física

La gestió del nou equip directiu de la Fundació genera un superàvit de 4.800 euros en 2013

El procés per implantar el grau d’Educació Física a Ontinyent segueix fent passos endavant. Després que el Consell de Govern de la Universitat de València (UV) donara el seu vist-i-plau a augmentar el número de graus universitaris a la ciutat, els patrons de la Fundació Campus Ontinyent han aprovat el conveni que permetrà implantar el grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport coincidint amb la inauguració del nou edifici del Campus ontinyentí al curs 2014-2015. Aquest ha estat un dels principals assumptes tractats a l’última reunió del Patronat de la Fundació, al qual es destacava que l’èxit en la implantació d’ADE a Ontinyent “és un aval” per a la nova titulació, i es posava damunt la taula l’estat dels comptes de l’entitat, que ha generat un superávit de 4.800 euros en 2013 i espera tancar 2014 havent recuperat el capital fundacional perdut a l’anterior etapa.

Al conveni aprovat pel Patronat de la Fundació per impulsar el grau d’Educació Física, s’estableix que la Fundació Campus Ontinyent complementarà el cost de la implantació de la nova titulació amb els seus recursos ordinaris, ja que el Govern d’Espanya impedeix des de 2012 a les administracions augmentar el cost en personal si no es compta amb finançament extern. D’aquesta manera, el conveni estableix que la UV posarà en marxa el títol amb personal propi, mentre que el professorat associat necessari per impartir algunes assignatures serà finançat per la Fundació durant un període de 4 anys. Tal com quedava palès a la reunió, la Fundació i els seus patrons, entre ells l’Ajuntament d’Ontinyent i Caixa Ontinyent, continuen mostrant així la seua aposta per impulsar estudis universitaris a la ciutat.

Amb tot, s’espera que el conveni deixe de tenir efecte abans dels 4 anys que es contemplen, ja que al propi text de l’acord es contempla que el document es revise al moment que la normativa aplicable i el pressupost de la Universitat de València permitisquen a aquesta assumir eixa despesa. L’acord passarà per la Junta de Govern de la Universitat de València el proper 17 de desembre i es portarà posteriorment al Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, plantejant-se des de la UV com una ampliació en 50 de la seua xifra d’alumnes d’aquesta titulació.

4.800 euros de superàvit en 2013

Per altra banda, a la reunió del Patronat de la Fundació Campus Ontinyent també es van aprovar els comptes de 2013 de l’entitat, que han resultat amb un superàvit de 4.800 euros, el que ha estat valorat per part dels patrons com “una gestió econòmica excepcional” realitzada des de la pressa de possessió del nou equip directiu de l’entitat al segon semestre de 2011, període al qual s’ha sanejat els comptes, estant previst per a 2014 un pressupost que permetrà acabar de recuperar el capital fundacional perdut a l’anterior etapa.

També es destacava que aquesta bona gestió econòmica s’ha realitzant potenciant en tot moment la realització d’activitats, com ara Ociversitari, Unimajors, la Universitat d’Hivern, el projecte “Memòria i Patrimoni Viu”, la convocatòria del Premi Balarma, la dotació de beques per a estudiants a la Universitat de Dublin, l’impuls al Museu del Tèxtil, el Circuit Café Teatre o el programa d’activitats d’obertura de l’any acadèmic.

L’èxit de la implantació d’ADE, aval per a Educació Física

Altre aspecte que es destacava en aquest encontre va estar el treball realitzat per implantar nous estudis a la ciutat. En aquest sentit, el President de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, va manifestar l’èxit registrat en la implantació del nou grau d’Administració i Direcció d’Empreses, que ha cobert totes les places ofertades per al curs 2013/2014. El fet d’omplir totes les places d’una titulació d’economia a Ontinyent és un fet que mai s’havia produït, el que s’ha qualificat per part del patronat com “la confirmació de l’encert” de la implantació de la nova titulació, sent una experiència que al mateix temps servei d’aval per a l’arribada del nou grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Des de l’Ajuntament d’Ontinyent, el Regidor d’Educació, Pepe Pla, valorava positivament la nova etapa de la Fundació, “que ha permès consolidar Ontinyent com ha ciutat universitària i estan contribuint no sols a assolir un major nivell educador, sinó també social i econòmic a la ciutat”, afirmava.