Els ontinyentins podran participar en l’estudi del paisatge

El Govern d’Ontinyent posa en marxa un procés per replegar opinions i consultes sobre la nova ordenació del sol urbà

Els veïns i veïnes d’Ontinyent podran opinar al voltant de l’estudi del paisatge previ a la nova ordenació del sol urbà del terme. Segons s’explica des del Govern d’Ontinyent, aquesta actuació forma part del procés iniciat amb els dos plans parcials que es van aprovar en maig de 2010 per ordenar una extensió de 4’5 milions de metres quadrats.

Ara, la resta de sol urbanitzable sera ordenat amb altres dos plans parcials, que requereixen d’un estudi d’integració paisatgística “del que volem que participe el màxim de gent interessada”, apunta la regidora de Territori, Rebeca Torró, “ja que la voluntat d’aquest Govern és sempre la de la màxima transparència en tots els aspectes de la gestió municipal”, destacava. Dins d’aquest procés, el proper dijous dia 14 tindrà lloc una reunió oberta per exposar tota la informació al respecte i atendre consultes ciutadanes, un taller que es farà a partir de les 19:00 hores a l’Aulari de Sant Rafel del Campus Universitari.

D’aquesta manera, qualsevol persona interessada podrà participar també en el desenvolupament d’aquest l’estudi d’integració paisatgística i fer observacions per mitjà de l’enquesta per al procés de Participació Pública, disponible en el Servei d’Informació Municipal (SIAM) i en la pàgina web de l’Ajuntament d’Ontinyent www.ontinyent.es durant el termini de 30 dies naturals.

Quan finalitze aquest periode, els equips redactors presentaran un document de síntesi que serà presentat per l’Ajuntament, i que servirà de base al document dels plans parcials. La regidora de Territori puntualitzava que “la gent ha de tenir present que els Plans Parcials no estan redactats, i que el que fem ara és fer-los partíceps d’un procés de valoració del paisatge que és necessari fer de manera prèvia”, recordava Rebeca Torró.