Els municipis afectats per l’incendi de 2010 no han rebut les ajudes del Consell

Jorge Rodríguez reclama a la Generalitat “que no eludisca les seues responsabilitats davant la catàstrofe de les flames

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha recordat que els 8 municipis afectats per l’incendi que al setembre de 2010 que va cremar 3.200 hectàrees de les comarques de la Vall d’Albaida i el Comtat “encara estem esperant les ajudes que va prometre el Consell”, que quasi dos anys després encara no s’han fet efectives, i que per ara sols s’ha actuat en les serres gràcies als ajuntaments, perquè, segons ha afegit, “la conselleria ens ha abandonat”.
Rodríguez, qui ha expressat el seu condol pel pilot mort en accident a l’incendi d’estos dies, ha mostrat la seua solidaritat amb els ciutadans i els pobles que estan patint aquests dies «la catàstrofe de les flames«, i espera que «no tinguen el mateix tractament que hem patit nosaltres». L’alcalde d’Ontinyent alertava també de la progressiva reducció per part del Consell de les partides pressupostàries tant per a tasques de prevenció com per als bombers, “eludint les seues obligacions en política forestal tant abans com després de l’incendi”. Jorge Rodríguez avançava que es seguirà insistint en la reunió que es va demanar ja fa un any la Consellera Bonig “perquè ens explique què s’ha fet, cap a on creiem que s’ha d’anar i començar un camí junts des de totes les administracions per fer front junts a una situació catastròfica».

L’alcalde ha afirmat que «res s’ha materialitzat de les ajudes que va prometre el propi president Camps, qui va anunciar un milió d’arbres», i que l’únic que s’ha fet des de la Generalitat va ser “enviar poc després al conseller Cotino a fer-se una foto». Cal recordar que la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, encara no ha contestat a la petició que feren els alcaldes en 2011, un any després de l’incendi, de rebre’l per a una entrevista, a la qual pretenien explicar quines mesures es podien plantejar i coordinar un pla de recuperació.

Davant açò, actuacions com l’estudi comú sobre la zona afectada o les repoblacions amb llavors llançades des de l’aire «s’han fet amb els esforços dels municipis, perquè estem cansats d’esperar a la Generalitat, que és qui té les competències”, destacava. Cal recordar que han hagut de ser els ajuntaments dels municipis afectats (Agres, Agullent, Albaida, Alfafara, Benissoda, Bocairent i Ontinyent) els que s’han hagut de coordinar per fer actuacions de restauració ambiental.