Els Moros i Cristians de 2011 no registren incidències significatives malgrat l’elevada assistència de públic

Jorge Rodríguez felicita a tots els participants al dispositiu municipal i destaca que “quan les coses es fan amb dedicació, ixen bé”

L’Ajuntament d’Ontinyent han aconseguit estalviar al voltant de 52.000 euros respecte del que es gastava l’anterior Govern Municipal en les Festes de Moros i Cristians de la localitat. Esta és una de les dades més significatives que aportava l’alcalde, Jorge Rodríguez, en comparèixer aquest matí en roda de premsa per a fer una valoració “molt positiva” de la gestió municipal respecte a les Festes de Moros i Cristians ja que “els objectius eren organitzar les festes, garantir la seguretat, tenir més actes, no oblidar a ningú i a més a més estalviar. Volíem oferir més per menys, i ho hem aconseguit”.

Com ja es va avançar abans de les festes, el programa d’actes municipal augmentava la xifra d’activitats fins a 11, “organitzant a més actes per a tots els públics, alguns d’ells per primera vegada, sense perdre qualitat i retallant els costos”, passant en aquest sentit dels 70.000 euros gastats en 2010 als 38.000 d’enguany. Ara, a més, s’ha d’afegir a aquest estalvi l’aconseguit en hores extres al departament d’Obres i per la Policia Local. Segons les dades aportades pel primer edil, “el departament d’Obres dirigit per Manuel Cuesta, que munta els escenaris i vigila que tot estiga a punt quan toca, ha passat de fer 145 hores extra en 2010 a sols 19 en 2011, el que suposa una reducció del 87% en hores extra durant les festes i un estalvi net de 2.238 euros respecte de l’any passat”.
Quant a la reducció d’hores extra per part de la Policia Local, era l’Intendent José Alberto Policarpo qui explicava que els agents han fet 550 hores extraordinàries front a les 1.045 de l’any anterior i les 1.257 de mitjana dels últims quatre anys, “el que suposa una reducció de 17.260 euros respecte el que venia gastant-se en aquest concepte”.

Policarpo, que agraïa l’esforç i la implicació dels agents de la Policia Local, recordava que aquest estalvi s’ha aconseguit en unes festes “a les quals l’assistència als actes ha estat molt elevada”, xifrant-la en prop de 200.000 persones en el conjunt dels principals actes, i a més a més “s’ha hagut de preparar els operatius de seguretat corresponents a les visites dels Ministres Leire Pajín i Ángel Gabilondo, el President de la Generalitat Valenciana Alberto Fabra, i el Director General de Turespanya, Antoni Bernabé”.

Altres aspectes destacats per l’Intendent han estat l’apertura del retén d’Infopolicia durant tota la setmana de festes o les poques assistències sanitàries que s’han hagut de prestar: 21 per part de Creu Roja i 8 per Protecció Civil, totes elles de caràcter lleu, amb 3 trasllats a l’hospital. A més a més valorava positivament la coordinació de la Policia amb Creu Roja i Protecció Civil, “i també amb els cossos i forces de seguretat de l’Estat, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, que han servit per disposar tot l’operatiu especial de vigilància al casc urbà i el disseminat”. En aquest punt l’alcalde intervenia per agrair els reforços rebuts per la Policia Nacional, “un total de 10 efectius per a estos dies gestionats a través de la Subdelegació del Govern”.

L’alcalde tenia especials paraules per reconèixer l’esforç organitzatiu per part de totes les àrees municipals implicades, “especialment la d’Obres, amb Manuel Cuesta al front; la de Seguretat, gestionada per José Maria Hoyos; o la de Neteja, que porta Fran Quesada i que no hem d’oblidar que ha de fer front a la gran quantitat de residus que es generen”: s’han hagut de recollir 165 tones de fem entre els dies 26 al 29 d’agost, a una mitjana de 40 tones diàries, disposant-se de brigades de repàs de matí i vesprada per evitar desbordaments i mala imatge dels contenidors. Al carrers s’han replegat 29 tones de fem sobretot després dels actes més significatius com l’Alardo, l’Entrada, o les Ambaixades.

Jorge Rodríguez també agraïa el treball de la Policia Local, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Bombers, Creu Roja i Protecció Civil, i concloïa destacant que “viure unes magnífiques festes com les d’enguany, gastant aproximadament 52.000 euros menys que fins ara, i donant una imatge tan positiva com la que s’han emportat les nombroses autoritats que han visitat la ciutat, demostra que quan les coses es fan amb dedicació, ixen bé”.