Els estudiants de Primària participen en la Jornada Intercentres d’Orientació Escolar

Les activitats de caràcter lúdic i no competitiu van tindre lloc el divendres en la Ciutat de l’Esport

El passat divendres va tindre lloc la Jornada Intercentres d’Orientació d’alguns col·legis de Primària de la comarca de La Costera en la Ciutat de l’Esport de Xàtiva. Alumnes de 5è i 6è de les escoles de Barxeta, Genovés, Gozalbes Vera de Xàtiva, CRA La Costereta de Llanera de Ranes i CRA Llocnou-Rotglà participaren en tallers relacionats amb l’esport d’orientació.

Aquest esport té com a objectiu el fet de realitzar un recorregut establert amb l’ajuda d’un mapa i brúixola, podríem dir que l’orientador ha de córrer com un fondista i a la vegada pensar com un jugador d’escacs.

Aquesta jornada intercentres és el fruit del treball de coordinació entre mestres d’Educació Física implicats en un procés de millora de la qualitat de l’ensenyament. La valoració és molt positiva perquè els alumnes apliquen tot el que han aprés en els centres educatius.

S’ha de destacar el suport rebut per part dels tècnics del Club d’Orientació Correcaminos i de l’Ajuntament de Xàtiva, així com la col·laboració dels mestres que els han acompanyat. Les activitats de caràcter lúdic i no competitiu van fomentar valors com l’esforç, la cooperació i el diàleg. Els xiquets i xiquetes participants gaudiren molt de la jornada i de la possibilitat de fer activitat física amb altres alumnes.