Els diputats d’EUPV presentaran esmenes als Pressupostos de la Generalitat perquè a Xàtiva es puga construir un nou Centre d’Educació Especial


EU ha valorat d’una manera lamentable l’actitud de l’Ajuntament de Xàtivà amb el CEE “Pla de la Mesquita”

El portaveu municipal d’EU, Miquel Lorente, ha demanat al Partit Popular “que considere d’una manera seriosa el caire especial d’aquest centre, així com les mancances que presenta en aquests moments”. En aquest sentit, el portaveu municipal de la formació d’esquerres ha informat que “ara fa un any des de que els diputats d’EUPV, en les Corts, varen realitzar diverses preguntes al conseller Font de Mora sobre les mancances del Pla de la Mesquita. Sent les respostes del conseller, totalment, buides d’un ferm compromís amb els problemes presentats”.

Per altra banda, des d’EU s’ha considerat “gens raonable la postura adoptada per l’equip de govern, durant el passat plenari municipal, on va rebutjar la proposta del grup socialista encaminada a instar des de l’Ajuntament, als grups de les Corts a que presenten esmenes als Pressupostos de la Generalitat. Amb l’objecte de reclamar iniciatives en favor dels discapacitats psíquics a Xàtiva, com ara la creació d’un Centre de Dia i nou Centre d’Ensenyament Especial”. No obstant això, Lorente ha assenyalat que “el col·lectiu d’EU de Xàtiva ja ha instat als diputats d’EUPV a que presenten les pertinents esmenes als Pressupostos de la Generalitat perquè a Xàtiva es destinen els recursos econòmics necessaris per construir les instal·lacions abans esmentades”

Per altra banda, des del col·lectiu d’esquerres també s’ha assenyalat “l’agressió urbanística que ha patit el CEE Pla de la Mesquita. Com a conseqüència de la darrera urbanització realitzada en les rodalies del col·legi provocant l’encaixonament del mateix. Tapiant-se algunes finestres i portes del centre”. En aquest sentit, EU indica que “l’Ajuntament hauria de reorientar el seus criteris en la gestió municipal. De fet ha demostrat que és capaç de perdonar 23.000 euros a l’empresa constructora Llanera en el seu darrer concurs d’acreedors, mentres que al mateix temps es nega a pagar la totalitat d’algunes de les reparacions, com ara la col·locació de noves finestres, que s’estan realitzant en el centre. Com a conseqüència de l’esmentada urbanització que ha afectat les possibilitats del propi edifici”.

En tot cas des d’EU s’ha assenyalat “que tornem i tornarem a insistir tant a l’Ajuntament com a la Coselleria d’Educació sobre la degradant situació del centre i les necessitats que en aquest sentit presenta la ciutat. Perquè novament pensem que aquest sector de la ciutadania no SONA per al nostre Ajuntament”