Els centres educatius d’Ontinyent donen material a Guatemala per a crear un centre educatiu universitari

Diversos centres educatius d’Ontinyent, mitjançant la ONG “Escoles Solidàries”, han donat divers material per a la creació a Guatemala d’un centre educatiu universitari. En concret està previst crear a la zona de Ixcan, una de les comunitats amb població més desarrelada, una delegació de la Universitat de Coban, gràcies a un projecte que cofinança la Universitat de València.

El passat dijous, diversos voluntaris de la ONG van carregar al dipòsit duaner d’Ontinyent, que va cedir l’ús de les seues instal.lacions, un gran camió amb el material replegat a la comarca. Un dels voluntaris, Pepe Mollà, explicava que “el que es vol crear és una escola de Magisteri, mitjançant una doble línia d’actuació: per una banda es construeix el local, i per altra s’equipa amb el material que pugam aconseguir”.

El material que s’ha replegat a Ontinyent prové de les escoles i centres educatius que col.laboren aportant els seus materials descatalogats, com també els alumnes que, incentivats per les campanyes de sensibilització, fan aportacions voluntàries en forma de blocs, bolígrafs i altres elements. L’ONG també fa les gestions oportunes amb les editorials per aconseguir llibres i material didàctic més concret, tal com volums de consulta tècnica.

El regidor de Política Social i Ciutadania de l’Ajuntament d’Ontinyent, Manuel Ruiz, acudia al dipòsit duaner per tal de mostrar a Escoles Solidàries el recolzament del consistori a la iniciativa. “L’ajuntament valora molt positivament el projecte que està duent a terme esta ONG que forma part del Consell Local de Cooperació, una iniciativa que permetrà ajudar als escolars d’un país molt necessitat posant al seu abast sobrants de bon ús que van a ser útils per a les seues tasques educatives. Pensem que aquest és el camí a seguir per les ONGs i els animem a continuar amb aquest important treball”, conclou el regidor.