Els candidats socialistes de Xàtiva, Ontinyent, Gandia i Alcoi signen l’aliança de les Comarques Centrals

Cerdà (PSPV): «Treballar colze a colze amb la resta de capitals de les Comarques Centrals ens ajudarà a superar l’actual situació d’estancament econòmic i social que pateix Xàtiva”
Els candidats socialistes de les ciutats de Xàtiva, Roger Cerdà; Ontinyent, Jorge Rodríguez; Gandia, Diana Morant i Alcoi, Toni Francés, han recorregut les quatre ciutats per tal de signar i presentar l’Aliança de les Comarques Centrals. La jornada ha començat a Gandia, on han visitat el Palau Ducal. Més tard s’han desplaçat fins a Xàtiva, on han aprofitat per fer un recorregut pel nucli antic. Han continuat la mateixa en la ciutat d’Alcoi. I finalment han acabat el dia visitant les noves instal·lacions de la universitat a Ontinyent.

Durant la visita realitzada a Xàtiva, Roger Cerdà, ha explicat que aquesta aliança naix del convenciment dels candidats socialistes de la necessitat de trobar noves fórmules de col·laboració directa entre ciutats semblants. Cerdà està convençut que “treballar colze a colze amb la resta de capitals de les Comarques Centrals ens ajudarà a superar l’actual situació d’estancament econòmic i social que pateix Xàtiva”. Les quatre ciutats tenen grans coincidències a tots els nivells i per eixe motiu, explica Cerdà “hem decidit impulsar aquesta iniciativa per tal de portar a terme un treball conjunt que millore la qualitat de vida dels veïns i les veïnes de la nostres ciutats”.

Per tal d’aconseguir eixe ambiciós objectiu, els socialistes de les principals ciutats de les Comarques Centrals proposen portar a terme diferents propostes de forma conjunta al llarg de la propera legislatura. Entre aquestes destaquen: la creació d’un Consell Econòmic i Social (CES) de les quatre ciutats; el disseny d’un Pla per a la Industria i la Innovació; la configuració d’un fòrum de les Universitats públiques instal·lades als territori i la cooperació en la promoció turística i cultural.

A més a més, el document signat també incorpora tot un seguit de reivindicacions cap als governs autonòmic i estatal. Entre les que cal destacar la millora de les infraestructures de transport prioritàries (CV-60, Tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, augment del nombre de trens entre Xàtiva i Barcelona/Madrid, etc.), la posada en marxa d’ajudes que donen suport a la Industria i la innovació i finalment la millora dels serveis que tenen en el moment actual les quatre ciutats.

Segons Cerdà, “el nostre futur hem de construir-lo de la mà d’aquestes ciutats, junts som més forts i podem aconseguir més fàcilment les nostre reivindicacions que si anem cadascú pel nostre costat. És el moment de superar el passat i obrir un nou temps on la col·laboració i el treball en comú porte la prosperitat i la recuperació econòmica a les nostres ciutats i al conjunt de les Comarques Centrals Valencianes”, va concloure.