Els caçadors van abatre vuit porcs senglars

El pròxim dissabte la batuda es durà a terme a la zona de Vernisa

Un total de 30 armes van participar dissabte a la batuda duta a terme a la zona de la Cova Negra de Xàtiva per tal de combatre la plaga de porcs senglars. Els integrants de l’Associació de Caçadors de Xàtiva van abatre vuit exemplars, en concret set femelles i un mascle.

El president de l’Associació de Caçadors de Xàtiva, Rafael Castelló, ha recalcat que la batuda va transcórrer amb normalitat i que es van acomplir les expectatives previstes. A banda dels caçadors van participar al voltant de 20 persones organitzant la batuda, tallant camins, etc. El president de l’Associació ha agrait a més la col·laboració de la Policia Local i de la Guardia Civil-Seprona.

La pròxima batuda tindrà lloc el pròxim dissabte a la zona de Vernisa. Recalcar que en els últims mesos ha augmentat a la zona de Bixquert la presència de porcs senglars i els veïns es troben preocupats davant aquesta situació. Cal destacar que es tracta d’una espècie que es reprodueix tres vegades a l’any, tenint en cada ocasió entre quatre i cinc cries. En la zona de El Mistero la presència d’aquests exemplars és més accentuada, «però en aquest lloc no podem accedir amb les armes, de seguida actuarem en aquesta àrea però ubicant distints tipus de trampes per tal de véncer als porcs senglars», ha manifestat Castelló. Les batudes es duran a terme tots els dissabtes fins el 8 de febrer.

3 comentarios sobre “Els caçadors van abatre vuit porcs senglars”

  1. Que en el Siglo XXI se muestren imágenes como esta, pretendiendo que tal «hazaña», perpetrada por trogloditas, se considere un triunfo, es insultar a la inteligencia de las personas civilizadas.

  2. Los jabalís, hoy día en la Costera, no tienen depredadores naturales. Si no se controla su número, se produce superpoblación, que es peligrosa para la convivencia con el ser humano, pues el jabalí se ve forzado a salir de su hábitat para buscar alimento en las zonas habitadas. Como la única forma de lidiar con la plaga es matando jabalís, a mi si me parece un triunfo, y en nada vergonzoso, pues esta acción es beneficiosa tanto para las personas como para los animales.

Los comentarios están cerrados.