Els animals i les coreografies sorprenen als assistents de l’Entrada Mora d’Ontinyent

La Capitania de la comparsa Moros Berberiscos i l’Ambaixada dels Kàbiles van fer honor a la tradició d’espectacularitat de l’Entrada de l’Exercit Moro a les festes d’Ontinyent, i en la nit d’aquest divendres sorprenien als milers d’assistents a l’acte amb una posada en escena que no va deixar indiferent.

Baix l’atenta mirada del Ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, ubicat a la dreta de l’alcalde Jorge Rodríguez a la tribuna d’autoritats, la capitania dels Moros Berberiscos s’obria amb l’arribada d’un gran vaixell seguit de la coreografia “Bruixos” del Ballet Ópera, que presentava uns guerrers que s’endinsaven entre els sorpresos espectadors amb els seus balls. Des d’eixe moment, una continua desfilada de guerrers, ballarines o un grup de “falconers” obrien pas al Capità Moro, Jose Manuel Sendra, que arribava damunt d’una gran carrossa.

I si la capitania resultava espectacular, l’ambaixada preparada per la comparsa Kàbiles era una de les més impactants dels últims anys, amb una ambiciosa representació de l’expansió de l’Islam durant els segles VII al XI estructurada en blocs: el Nord d’Àfrica, la península Aràbiga, les tribus “negres” africanes, Persia, Turquía, l’India i l’esquadra Kàbila. Potser el més espectacular va ser el dedicat a l’India, amb una escenografia de ball amb clares influències dels espectacles de “Bollywood”, i la presència d’un tigre blanc i sobretot un enorme elefant que va causar gran impressió.