Els Ajuntaments d’Alzira i Xàtiva treballen conjuntament per a optar als fons Feder

Es pretén desenvolupar projectes municipals cap a un desenvolupament ambiental i social més sostenible

Els regidors de Promoció Econòmica dels Ajuntaments de Xàtiva i Alzira, Miquel Lorente i Ivan Martínez, així com el vice-secretari i tècnics d’ambdós ciutats s’han reunit amb la directora general de Finançament i Fons Europeus de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, Miriam Ferdández.

Els Consistoris d’Alzira i de Xàtiva han manifestat la seua intenció de fer un projecte conjunt per a optar a les Urban Innovative Action (UIA) finançades amb fons FEDER europeus. Aquests fons europeus estan destinats a ciutats o associacions de ciutats de més de 50.000 habitants i té un pressupost, per part de la UE, de 80 milions d’euros per a aquesta convocatòria del 2016. Aquest projecte innovador ha d’estar adreçat a combatre la pobresa urbana, la integració de migrants, un nou model energètic i foment del treball.

Tant Alzira com Xàtiva van presentar el seu pla estratègic de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrador (DUSI) per a optar als FEDER (Fons Europeus de Desenvolupament Econòmic Regional) el passat mes de gener. Ara es vol optar a més recursos europeus per a desenvolupar projectes municipals cap a un desenvolupament ambiental i social més sostenible. I per primera vegada s’associaran dos dels ajuntaments valencians més destacats.