Els 400 arriben a la Granja de la Costera

Les celebracions dels IV Centenari de la repoblació, després de l’expulsió morisca, s’escriuen amb g de Granja de la Costera.

VICENT Gª. PERALES.

I és que este xicotet poble de la Costera acaba de commemorar la seua data fundacional amb actes religiosos i cívics, en un ambient immillorable, multitudinari i de jubileu, tot i que queia enmig de setmana estival, el dimecres 6 de juliol de 2011.

Una missa multitudinària, precedida d’una projecció de fotos antigues (religioses, de grups, festives…), l’estrena d’una composició original per a quartet de clarinets (basant-se en l’himne granger “Al Patrón”), cants en llatí, participació de les xiquetes disfressades d’època…, actes que acoloriren una celebració religiosa com mai s’havia fet. A més, entre projecció i eucaristia, la Granja es va omplir d’ambient festiu amb la col·laboració de la banda de música de la localitat.

D’altra banda, la corporació municipal, presidida per Carlos Garrido amb la regidora de cultura Teresa Penadés i la de festes, M. Carmen Climent, també va organitzar un acte cívic que incorporava una xicoteta recitació a càrrec de dos actors, emulant la celebració de la firma de la carta pobla, que va tindre lloc un 6 de juliol de 2011. Així, un cavall i un genet presidia la comitiva que, després de la celebració eucarística, va recórrer els carrers principals d’este pintoresc poble valencià.

El pregó i la dramatització de la firma notarial, amb text de la historiadora local Emília Mollà, acabava a les portes de l’Ajuntament, on es va donar solta a 400 globus de diferents colors, número simbòlic dels anys que complix la repobla cristiana de la localitat i que alguns mitjans han volgut relacionar amb la quantitat d’habitants del poble, que frega també els 400.

Vídeos:
– Actuació quartet de clarinets
– Missa: peticions
– Missa: monició d’entrada (lectura contextual històrica)

http://granjadelacostera.blogspot.com/2011/07/videos-del-6-de-juliol-de-2011-missa.html

2011-07-06 lectura contextual històrica.mpg (126.43M)
http://www.youtube.com/watch?v=m7jS74X-5wA
2011-07-06 Peticions.mpg (208.7M)
http://www.youtube.com/watch?v=xzbOfPyOZAM
2011-07-06 Quartet clarinets.mpg (144.65M)
http://www.youtube.com/watch?v=0xvREFZeWm4

Un comentario sobre “Els 400 arriben a la Granja de la Costera”

Los comentarios están cerrados.