Ara Malikian actua al Festival Nits al Castell de Xàtiva

El violinista armeni premiat amb guardons de nivell mundial, presentarà l’espectacle “15”, amb un repertori que va des de Bach a Radiohead

El violinista Ara Malikian obrirà demà dissabte les actuacions programades dins del XVIII Festival Internacional Nits al Castell. Brillant i expressiu, amb un est-il propi, hereu dels seus orígens i d’enriquidores vivències musicals, el seu violí és, sens dubte, una de les veus més innovadores i originals del panorama musical.

La seua inesgotable inquietud musical i humana ha portat a Ara Malikian a aprofundir en els seus arrels armenis, a assimilar la música d’altres cultures del Mitjà Orient (àrab i jueva), Centre Europa (gitana i kletzmer), Argentina (tango) i España (flamenc), tot dins un llenguatge personal amb el virtuosisme de la tradició clàssica europea.

La seua qualitat ha sigut reconeguda amb nombrosos guardons a nivell mundial. Ha actuat en més de 40 països, gravat més de 40 discos, ha participat en varies BSO per al cinema, porta 4 anys presentat el programa “Pizzicato” de TVE, te la seua pròpia orquestra i la companyia de dansa “Dragones en el andamio”. Tota aquesta activitat l’ha convertit en un personatge de prestigi que li permet, a més a més, participar en projectes solidaris.

Actualment en gira amb “15”, culminació d’un llarg període de treball i, al mateix temps, agraïment al públic que l’ha recolzat al llarg de 15 anys vivint a Espanya. El resultat és un disc gravat el passat novembre al Teatre Real de Madrid, i la corresponent gira, amb un repertori que pretén acostar la música clàssica a tots el públics, amb composicions pròpies i sorprenents adaptacions per a orquestra de reconeguts temes del segle XX.

Des de l’Ajuntament de Xàtiva informen que les últimes entrades per a aquesta primera actuació es posaran a la venda demà, dia de l’actuació, a partir de les 12 hores, a la Casa de la Joventut (C/ Montcada, 14).

L’autobús i el tren turístic per accedir al castell començaran a eixir a les 20’30 hores des de la plaça de l’Espanyoleto. El punt d’eixida del tren estarà situat a la porta principal del centre d’especialitats, mentre que el de l’autobús se situarà d’enfront, a la porta de la farmàcia. Des del Consistori demanen al públic assistent que acudisca amb antelació suficient. Així mateix, es prega que aquelles persones que no tinguen entrada s’abstinguen d’accedir al recinte.