El VI curs de monitor de temps lliure infantil i juvenil comença amb el 100% de les places cobertes

Ontinyent, el regidor Pepe Pla destaca la importància d’esta oferta formativa “perquè ofereix eixides laborals”

El curs capacita per a treballar en centres de vacances, escoles d’estiu, campaments, menjadors o granges escola

La VI edició del curs de monitor de temps lliure infantil i juvenil que tindrà lloc a l’EPA Sant Carles d’Ontinyent fins al proper mes de maig ha vist cobertes el 100% de les 35 places ofertades al mateix, “una molt bona acollida que sols podem catalogar com a èxit”, segons destacava el regidor d’Educació, Pepe Pla. El curs, que està impartit per de l’Escola Animadors Juvenils Ensenya de Fusta (EAJEF) amb la col·laboració del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent, està homologat i acreditat a tot l’Estat, i capacita els alumnes per desenvolupar activitats educatives en el temps lliure i de vacances amb xiquets i joves.

Pepe Pla, que acudia a l’acte inaugural del curs el passat dissabte acompanyat per la tècnica d’informació juvenil, Paula Mira, recordava que aquesta “és la primer actuació que anem a oferir des de la regidoria als joves ontinyentins i de la comarca en esta nova legislatura, un curs important i que recomanem, perquè ofereix eixides laborals”.

El curs es realitzarà a les instal·lacions de l’Escola per Adults de Sant Carles fins al proper 27 de maig, els dissabtes en horari de 9:00 a 20:00, amb una durada total de 250 hores, de les quals 125 seran lectives i 125 de pràctiques. Quant als continguts, l’etapa lectiva estarà dedicada a l’educació en el temps lliure; psicologia de la joventut i la infància; context d’intervenció del monitor de temps lliure; planificació d’activitats de temps lliure; i tècniques i recursos d’animació en els temps lliure.
Pepe Pla enumerava entre les possibilitats que obri aquesta oferta formativa el treball desenvolupant activitats socioeducatives en el temps lliure, en centres de vacances, escoles d’estiu, campaments, menjadors escolars o granges escola, “sent per tant aquest un curs que permet ampliar coneixements i aprendre alhora un ofici per a poder tenir més opcions laborals”, destacava el regidor.