El valor cultural, econòmic i paisatgístic de l’horta valenciana es posa en valor en una mostra fotogràfica a Ontinyent

En la inauguració de “Hortografies” es projectarà el documental L’Horta al Costat de Casa

Ontinyent acollirà l’exposició fotogràfica Hortografies, de Miquel Francés, des del proper divendres dia 12 de setembre fins al 9 d’octubre al Centre Cultural Caixa Ontinyent, entitat que coorganitza la mostra amb l’Ajuntament i la Universitat de València. L’exposició és un recull de fotografies de l’horta valenciana amb la qual es destaca el valor cultural, econòmic i paisatgístic de l’horta. A la inauguració de l’exposició es projectarà el documental L’Horta al Costat de Casa, de Vicent Tamarit.

A l’acte de inauguració presentaran l’exposició Jorge Hermosilla, vicerector de la Universitat de València; Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent; Fran Quesada, regidor d’Agricultura i Medi Ambient; Miquel Francés, autor de l’exposició fotogràfica i productor executiu del documental, i Joan Romero, catedràtic de la UV i assessor dels continguts del documental. L’acte tindrà lloc en el Centre Cultural Caixa Ontinyent el divendres dia 12 de setembre a les 19:30, i serà d’entrada lliure.

La sèrie fotogràfica es vertebra en quatre grans eixos: aigua, terra, paisatge cultural i comercialització, i estarà disponible al públic fins al 9 d’octubre. L’ordenació dels diversos fotogrames, aconseguits en diferents anualitats seguint el cicle agrícola, mostren una visió cromàtica molt propera al procés natural de l’horta, amb un protagonisme especial de les textures de cadascuna de les matèries que intervenen en el seu cicle vital.

Per la seua part, el documental L’Horta al Costat de Casa subratlla la singularitat de l’horta com a paisatge europeu, únic en extensió i qualitat, i mostra les amenaces a la seua supervivència i les possibles alternatives per a la seua conservació. Així, s’hi plantegen les diferents postures que es poden prendre per a regular aquest sol agrícola d’altíssim valor i gran rendiment.

“Hortografies” forma part d’un projecte de la Universitat de València sobre l’horta al qual col·labora el CSIC (Centro Superior de Investigaciones Científicas), i a més de l’exposició i del documental, compta amb el llibre “La Huerta de Valencia, un paisaje cultural con futuro incierto”, coordinat per Miquel Francés i Joan Romero.