El València B.C. es proclama campió provincial al Genovés

Esther Tormo, Xavi Soler i Alberto Villanueva es proclamen camions provincials amb el València B.C.
El passat cap de setmana, el Power Electronics València es va proclamar campió provincial de minibàsquet al pevelló del Genovés. A aquesta final a quatre arribaren els equips del Gandia Bàsquet, EL Drac de Torrent, el N.B. Xàtiva i el València B.C.

El dissabte pel matí es disputaren les semifinals que enfrontava als equips per determinar les finals del dia següent. La primera semifinal enfrontava al Drac de Torrent i el N.B. Xàtiva el qual es va emportar l’equip de la Costera per un marcador de 31 a 73
La segona semifinal va estar molt disputada i no va ser fins els últims minuts quan es va decidir el segon finalista. Al final el partit entre el Gandia Bàsquet i el València B.C. es va decantar per l’equip de València per un aprestat marcador de 50-46.
D’aquesta manera el diumenge el Drac de Torrent i el Gandia Bàsquet disputaven el partit pel tercer i quart lloc que s’emportà L’equip de la Safor per un tanteig de 89-54 i que va ser el preàmbul d’una final emocionant.

A les 12.00 es disputava la final entre el València B.C. i el N.B. Xàtiva, un partit que ja s’havia repetit vàries vegades al llarg de l’any i que feia preveure una final de gran nivell. Els pronòstics es compliren i tots dos equips ens oferiren un bàsquet trepidant i vibrant que no va decantar el vencedor fins l’ultim minut del partit. La final va començar siguen dominada per l’equip de Xàtiva, però a mesura que passaven els minuts l’equip del València B.C. anava acurtant distàncies per arribar al final del cinqué període en un parcial de 40 a 39 en favor dels de Xàtiva.

Al sisé període s’esperaven uns minuts molt igualats ja que tots dos equips ja podien alinear els seus millors jugadors i aixi va ser. Un final d’infart en el que a falta d’un minut la diferència era de tan sols un punt, però que en les darreres jugades i després de 4 punts consecutius del jugador del València B.C. Xavi Soler decidiren el partit (59-54), que ben cert és haguera pogut caure de qualsevol de les dues parts.

Al final el València B.C. va quedar campió provincial al Genovés amb tres jugadors que a principi de temporada jugaven al C.B. Genovés i que a meitat temporada varen fitxar pel Power. El C.B. Genovés, com a organitzador d’aquesta final a quatre, en acabar la final «agraïa el suport de tota la gent i felicitava a Esther, Xavi i Alberto per la consecució d’aquest títol».