El taller d’ocupació de Barxeta, en les Corts Valencianes

El diputat Enric Morera preguntarà sobre les presuntes irregularitats comeses en el procés de selecció

En la propera sessió de control al Govern a les Corts Valencianes, el diputat Enric Morera, portaveu del grup Compromís pel País Valencià i secretari general del BLOC, preguntarà al conseller d’Economia, Hisenda i Ocupació, Gerardo Camps sobre les presumptes irregularitats comeses en la primera fase del procés de selecció al Taller d’Ocupació “La Mallà-2” de Barxeta.

Al voltant de trenta persones afectades van efectuar la corresponent reclamació per escrit a la Mancomunitat La Costera-Canal, denunciant presumptes irregularitats i titllant de frau el procés de selecció al qual van assistir. Per la seua part, el BLOC de Barxeta va enviar sengles escrits a la Direcció General de Treball, Cooperativisme i Economia Social i a la Secretaria Autonòmica d’Ocupació, dependents de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació, en els quals es sol·licitava l’obertura d’una investigació interna i la suspensió cautelar del procés de selecció; ni els reclamants ni el BLOC de Barxeta han rebut resposta fins a hores d’ara.

compromis-corts

Els fets denunciats pel BLOC es remunten a mitjan novembre, quan un bon grapat de persones “vinculades directament als dirigents d’EUPV i del PP”, socis de govern a l’Ajuntament de Barxeta, van passar amb èxit la primera prova. A més, es denunciaven irregularitats que es podien comprovar com la no assistència del President del Grup de Treball Mixt Servef-Mancomunitat a la realització de la prova, la no presentació del DNI dels aspirants i el realitzar la prova en tres torns diferents al no disposar de suficient aforament el local on es tenia que desenvolupar la prova.

Amb aquesta acció, el BLOC de Barxeta «continua endavant en la seua tasca de denúncia dels fets ocorreguts a Barxeta i de suport als afectats». També s’espera molt prompte, anunciar la presentació d’una demanda judicial tal i com havien informat durant les primeres declaracions als mitjans de comunicació; demanda que ja està pràcticament redactada per part dels serveis jurídics del Bloc. La demanda judicial s’interposarà contra els dos funcionaris (President i coordinadora), del Grup del Treball Mixt Servef-Mancomunitat de la Costera i La Canal, responsables del procés de selecció, segons les bases de l’expedient FOTAE72009716746.

Segons declaracions del portaveu del BLOC a Barxeta, Enric Soler:

Amb aquestes actuacions, tan sols volem donar el nostre suport a les persones afectades i que ens reclamaren ajuda, a la vegada que, seguir endavant i lluitar per l’esclariment total dels fets, en els quals, la justícia, ha de dir l’última paraula.