El sociòleg José Vidal Beneyto clausurarà el III Congrés de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida

jose-vidal-beneyto

La participació en l’event dóna 2 crèdits de Lliure Elecció per als estudiants universitaris

El prestigiós sociòleg José Vidal Beneyto serà l’encarregat de clausurar el III Congrés de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) que es celebrarà a l’Olleria els dies 12, 13 i 14 de març.

Vidal Beneyto, filòsof, sociòleg i politòleg, va ser un actiu opositor al franquisme, és soci fundador del diari El País, catedràtic de Sociologia en la Universitat Complutense de Madrid, director del Col·legi d’Alts Estudis Europeus Miguel Servet, i secretari general de l’Agència Europea per a la Cultura i el Consell Mediterrani de la Cultura (UNESCO), entre altres.

Segons Àgueda Micó, regidora de Cultura de L’Olleria:

Vidal Beneyto és un referent per a la sociologia espanyola i particularment per a la valenciana, ja que ell és de Carcaixent. Fou el primer professor de sociologia del coneixement i la cultura a tot l’Estat i es trobà, als anys seixanta, entre el components de la Escuela Crítica de Sociales de Madrid, un dels bressols de la sociologia moderna a Espanya. Per tant és una satisfacció que siga l’encarregat de fer la ponència de cloenda del Congrés, i que per tant puga traslladar la seua saviesa a tota la gent que eixe dia ens acompanye ací, a l’Olleria.

Terminis d’inscripció

Des de l’IEVA s’ha recordat, que les persones i les associacions que vulguen presentar una comunicació al Congrés, hauran de lliurar un resum de la mateixa abans del 31 de gener. Els congressistes que presenten comunicació pagaran una quota única de 10 € per persona assistent.

Les persones interessades en apuntar-se al Congrés com a públic tenen fins el 7 de febrer per a fer-ho, tant a través de la pàgina web de l’IEVA, com mitjançant la de l’Ajuntament de l’Olleria. La quota d’inscripció per als socis, estudiants i aturats és de 30€, i de 40€ per al públic en general.

Des de l’organització s’ha recordat a més que la participació al Congrés dóna dret a 2 crèdits de lliure elecció de la Universitat de València o a un certificat del CEFIRE d’Ontinyent de 10 hores.

www.ieva.info/congresIII.php

www.ajuntamentdelolleria.org