El socialistes de La Vall denuncien “l’oblit” del Consell del desdoblament de la CV-60

Reclamaran a Les Corts que es faça efectiu l’acord de 2005 amb Foment

El socialistes de La Vall d’Albaida han denunciat “l’oblit” del Consell del desdoblament de la CV-60 i reclamaran a Les Corts que es faça efectiu l’acord signat en 2005 amb Foment. Aquesta demanda es farà efectiva a través del grup socialista a Les Corts Valencianes, en representació del qual, el Diputat Autonòmic Jordi Martínez acudia el passat dilluns a visitar la comarca, juntament amb la Diputada al Congrés Patricia Blanquer. “Es tracta d’una infrastructura bàsica, i és imprescindible que el Consell es prenga amb serietat la importància d’una actuació vital per al desenvolupament econòmic de les comarques, l’accés dels veïns i veïnes a les grans xarxes viàries i la seguretat dels conductors”, explicava el diputat.

La construcció del doble tram de 20 quilòmetres entre Terrateig i l’Olleria de l’autovia CV 60 formava part de l’acord de 2005 entre Foment i la Generalitat. El ministeri es feia càrrec d’acabar l’autovia central (A 7-CV 40) i el Consell l’autovia CV 60. Martínez i Blanquer es reunien amb alguns alcaldes i regidors socialistes que els van remarcar la necessitat d’esta actuació, com el primer edil de La Pobla del Duc, Vicent Gomar, o l’Alcalde de El Palomar, Jordi Vila, qui exposaven el malestar que els han transmès alguns empresaris de la comarca que reclamen esta infrastructura des de fa anys.

A més a més, es va parlar d’altres infrastructures viàries que segueixen pendent d’execució per part de l’administració autonòmica, com ara el desdoblament de la ronda nord d’Ontinyent o la remodelació de la carretera CV-611 que connecta Benigànim amb La Pobla del Duc i amb l’autovia. En aquest sentit, la portaveu del PSPV-PSOE de Benigànim, Lluïsa Gallego, explicava que el «mal estat» i el límit a la circulació del vehicles de gran càrrega “perjudica no sols als veïns sinó també a l’economia del municipi”. Gallego lamentava que “esta és altra de les promeses que havia fet el PP a Benigànim i que s’ha quedat en res, igual que l’ampliació del Centre Escolar, que no es troba en condicions per acollir ni impartir classes”, afegia. Jordi Martínez lamentava la “poca sensibilitat” del Partit Popular amb les necessitats de la ciutadana de La Vall d’Albaida i es comprometia a dur les reclamacions dels socialistes de la comarca a Les Corts.