El sistema “Smart Park” permet als assistents a les festes d’Ontinyent conèixer la disponibilitat d’aparcaments en tems real per internet

Ara en festes de moros i cristians es tornarà més útil per la gran afluència de trànsit

Els veïns i visitants d’Ontinyent compten amb l’ajuda del sistema “Smart Park City” per a trobar aparcament durant les concorregudes festes de moros i cristians de la ciutat. El sistema Smart Park, ideat i dissenyat per l’empresa local Hall Efects, S.L., permet conèixer l’ocupació de diversos aparcaments públics en temps real gràcies a una aplicació, que ara en festes de moros i cristians es tornarà més útil per la gran afluència de trànsit.

Amb uns sensors ubicats baix l’asfalt, dibuixant un mapa en temps real que està connectat a uns pannells ubicats als accessos dels pàrkings, podent consultar-se també esta informació a la web http://ontinyent.halleffect.net/, enllaçada des de la pàgina de l’ajuntament. En aquest espai consta en color verd l’estat dels pàrkings on ja s’ha implantat el sistema (per ara, el la Plaça de les Sufragistes, la Plaça de la Concepció i el CEAM), a més de constar també en color blau la resta de pàrkings de la ciutat on no s´ha aplicat encara el sistema.

Coincidint amb els actes centrals de les festes, l’Ajuntament d’Ontinyent ha suspés la zona blava en tota la ciutat fins al proper dilluns 25. A més, el trànsit es regula de manera especial entre el dijous 21 i el dilluns 25 d’agost. Hui divendres, dia de l’Entrada, es tallaran carrers des de les 6 hores fins l’acabament de l’acte; demà dissabte, amb motiu de la Diana, de 6 hores a final de l’acte, i amb motiu de la Baixada del Crist de les 16 h al final de la processó; diumenge amb motiu de la Diana, des de les 5 hores fins al final de l’acte; i amb motiu de la Processó de Gal·la de les 16 hores fins que acabe, i finalment dilluns dia 25, jornada de les Ambaixades i la Desfilada Final, des de les 9 hores fins a que es completen els actes festers.

El regidor de Seguretat Ciutadana ha afirmat que també es tallen els accessos a la plaça Major pel pont Vell i Sant Jaume, per a tots el actes que tinguen lloc en eixa plaça, i durant els actes dels Alardos i Entrades, es tallaran al trànsit els accessos al pont Nou i avinguda Sant Francesc. José Mª Hoyos ha recordat que tot i que els desviaments provisionals estan degudament senyalitzats, els agents de la Policia Local poden modificar la senyalització per al normal desenvolupament dels actes. “Demanem disculpes a la ciutadania per les molèsties que es puguen registrar. Des de l’Ajuntament anem a seguir treballant per a que siguen les mínimes possibles”, ha afegit el regidor.