El segon Pla d’Eficiència Urbana d’Ontinyent invertirà 1 milió d’euros en 12 obres al casc urbà

El Pla 2014/2015 seguirà apostant per millorar les condicions del clavegueram i la comoditat i seguretat viària de tots els barris

Més d’un milió d’euros per a 12 obres a tots els barris. Aquesta és la dotació del Pla d’Eficiència Urbana 2014/2015 posat en marxa pel Govern d’Ontinyent, que ha estat presentat pels regidors de Territori i Aigües de l’Ajuntament, Rebeca Torró i Fran Quesada, els quals destacaven la importància de reprendre un pla d’actuació “que beneficia les empreses locals i realitza actuacions poc visibles però molt necessàries”.

Aquest pla d’actuacions dona continuïtat al posat en marxa per al període 2012/2013, que va suposar la inversió de 900.000 euros en 12 obres de renovació i substitució de les canalitzacions de l’aigua potable i de clavegueram; així com la millora de la seguretat i comoditat de les zones urbanes amb l’ampliació de l’espai per als vianants, utilitzant nous materials i modificant el mode d’estacionar els vehicles per evitar embussos i accidents.

Estos seran de nou els objectius del pla, que, explicava la regidora, va a ser possibles principalment gràcies als ingressos que l’Ajuntament obté mitjançant el rebut de l’aigua, així com dels propis recursos municipals. A més a més, el Govern d’Ontinyent ha decidit destinar fons dels diferents plans de la Diputació de València que distribueix l’Ajuntament a completar les diferents actuacions, “ja que volem que siga un pla el més ample i equilibrat possible, que arribe i millore tots i cadascun dels barris de la ciutat”, apuntava Rebeca Torró.

Les actuacions amb un pressupost més elevat seran les previstes al Carrer Francisco Cerdà (244.000 euros) i Artal de Foces (200.000 euros), consistint en ambdós casos en la renovació de les canonades d’aigua, la xarxa de clavegueram, l’ampliació de les voreres i la repavimentació de les vies. Fran Quesada concretava que es substituirà determinades canalitzacions de fibrociment per altres de fundició dúctil, que millora el fluxe i la pressió de l’aigua, a més de facilitar la localització i reparació de possibles fuites “i fins i tot la eliminació del risc d’aparició de la bactèria legionel·la per estancament de l’aigua”.

Altra actuació destacada serà la creació d’una nova xarxa d’evacuació d’aigües residuals a les immediacions del recuperat Alberg Perú, que rondarà els 150.000 euros aportats per l’Ajuntament i també pels veïns, per dur a terme una obra que permetrà l’evacuació d’aigües residuals de 21 vivendes unifamiliars i de l’Alberg. Així mateix, una de les actuacions més completes serà la que invertirà 97.000 euros a la Plaça de la Coronació, que a banda de les millores al paviment i la xarxa d’aigües suposarà diverses millores en aquest cèntric espai que acull un mercat cada dilluns.

El pla el completen les obres previstes al Carrer Esglèsia i la Plaça de Sant Roc (100.000 euros), el Carrer Sant Rafel al tram entre el l’Avinguda d’Almansa i el Carrer Bocairent (81.400), Jaume I el Conqueridor (69.000), José Iranzo (47.500), els voltants de la Residència de Discapacitats (33.900), el Pont Vell (26.700), la parcela situada entre la ronda sud i les avingudes d’Albaida i l’Almaig (16.000), o el carrer Fita i Loçano (16.000).

Des del Govern d’Ontinyent destacaven la importància d’un pla “que, com a l’anterior edició, anem a fer tot el possible perquè siguen realitzades per empreses de la ciutat, per tal de generar activitat econòmica i retornar a la societat el seu esforç fiscal. Anem a seguir actuant en aquells carrers i places d’Ontinyent que més ho necessiten, ja que en una època en què els recursos són limitats estem obligats a estar pendents d’eixes coses que en altres moments s’han deixat de banda, però que son necessàries per a la vida quotidiana de la gent”, concloïen.