El Sabonis BC’97 presenta el seu equip per al torneig de Genovés

Participarà a la competició amb 14 jugadors
Ja es compleixen deu edicions del Torneig Cadet de Genovés que, una vegada més, pretén oferir el millor Bàsquet de Formació a tots els aficionats a aquest esport de la població, de les comarques veïnes i a tots aquells vinguts de tot arreu que vulguen gaudir d’un bàsquet de gran nivell.

L’equip del Sabonis BC’97 ja ha presentat el seu equip, i ho farà amb un planter de 14 jugadors, que seran els que competiran al Torneig i en partits amistosos que es faran durant la seua estada al Genovés. És un equip format per jugadors que, en principi, no són coneguts però que les referències d’aquells que segueixen aquest esport, i més en categories de formació, parlen d’una generació de gran qualitat a nivell europeu.

Des de sempre, l’equip lituà ha estat un referent en el bàsquet europeu, a més és l’escola que, a dia d’avuí, aporta els seus jugadors a tot un clàssic europeu com és el Zalguires Kaunas, equip d’on van eixir jugadors com el propi Arvidas Sabonis, Rimas Kurtinaitis, Valdemaras Homicius, Šarūnas Marčiulionis, que tots els aficionats al bàsquet de la década dels 80 recordaran i que pertanyien a la selecció de l’antiga URSS.

L’equip del Sabonis BC’97 arribarà a La Costera la matinada del dijous 21 de febrer, per a descansar i , ja per la vesprada preparar el Torneig amb un partit amistós davant l’equip júnior del València B.C. Partit que es disputarà al Pavelló del Genovés i que servirà de preàmbul  a la competició del cap de setmana. L’equip de Lituània debutarà el divendres a les 19’15 hores davant el C.B. Genovés Júnior, partit que donarà l’oportunitat als jugadors del C.B. Genovés d’enfrontar-ser a, possiblement, futures figures del bàsquet europeu.

El president del C.B Genovés, al voltant de la participació de l’equip lituà, comentava que «enguany podrem gaudir, per segona vegada, d’un Torneig Internacional Cadet, on el nivell de bàsquet serà espectacular per la participació del València Bàsquet, el Club Joventut de Badalona, el nostre CBG Júnior i el Sabonis Basketball Center ’97 de Lituània , com a un dels actes centrals en la celebració dels 20 anys del CBG, al llarg d’aquest 2013″.

Des del club li han donat una major rellevància al Xé Torneig Cadet, incloent en el mateix a tot un referent del bàsquet europeu com és el Sabonis Basketball Center ’97 de Lituània, país on el bàsquet és el 1r esport nacional i bressol de jugadors de primera línia mundial.

Ja queda menys per veure jugadors, com Rapolas Šalaševičius, Tomas Auruškevičius, Rokas Grabliauskas, Šarūnas Toločka, Klaidas Vinkšnaitis, Martynas Pacevičius, Andrius Vitkauskas…, equip que de segur li donarà un toc diferent a aquest torneig i que oferirà el millor bàsquet de la categoria que es pot veure a la comarca i a la provincia de València.
Els dies 22, 23 i 24 de febrer són les dates marcades per a veure jugar al Sabonis BC’97 junt als clàssics, València B.C., Joventut de Badalona i C.B. Genovés Júnior.