El restaurant de l’institut d’Enguera ha tornat a obrir les seues portes. Després de les merescudes vacances nadalenques, els estudiants dels diferents cicles formatius tornen darrere els foguers i les barres per a atendre i donar el millor de l’escola als clients i visitants que cada setmana omplin el menjador enguerÃ.
Es tracta de cicles formatius amb gran acollida entre el món estudiantil. A Enguera, aquestos mòduls son cursats per alumnes vinguts de distints pobles de de les comarques de la Costera, la Canal de Navarrés, la Safor i la Vall d’Albaida. Cada dÃa, tots ells es desplacen fins a la capital de la Canal de Navarrés, on elaboren plats creatius e innovadors i aprenen tots els secrets tant de la cuina com de la millor atenció personal als clients.
Amb els fogons encesos, les taules preparades fins el mÃnim detall, tot està a punt per a que els alumnes facen el seu treball el millor possible. El primer trimestre va superar les expectatives marcades, en Enguera van rebre comensals de totes les poblacions del voltant. Tots els dimecres i dijous en calendari lectiu, es va oferir un menú en les instal·lacions del centre.
Els docents encarregats de formar a les joves promeses de la cuina són: Angels Dasca Vernich i Enric Ferrero Gironès en preelaboració, elaboració i tècniques culinà ries, i Gustavo i David Mayor Rivas s’encarreguen de la pastisseria i reposteria. L’objectiu dels professors és dotar de formació especÃfica i d’alta qualitat a l’alumnat, al temps que, la formació prà ctica, garantiza el coneixement real del sector de la restauració.
L’IES Enguera també imparteix el cicle formatiu de grau mitjà de servei de restaurant i bar. És competència d’aquestos alumnes, acollir i atendre els clients, preparar tot tipus de begudes i servir aliments i begudes. El servici està obert tots els dimecres a partir de les 14:00 hores, i el preu per persona està fixat en 10 euros. Cal reservar abans telefonant al centre, al 96 222 41 90, doncs el menjador sols té capacitat per a 35 comensals.
Els dijous són els alumnes de segon curs els qui ofereixen les seues creacions. Este dia es poden trobar plats de cuina d’autor, inspirades en les receptes dels restauradors de major renom del paÃs, i que fan les delÃcies dels presents. Es tracta de propostes culinà ries d’altÃssima qualitat i el.laboració, i en les que sols es paga el preu dels ingredients, al voltant de 16 euros per persona amb un menú de cinc plats més el postre. Amb tot, fet que els alumnes de segon realitzen de forma periòdica jornades gastronòmiques monotemà tiques, i que la minuta es canvia totalment cada setmana, el preu també es reajusta lleugerament en funció del ingredients empleats.
A més, per a qui no tinga el temps o la possibilitat de quedar-se al menjador per a tastar les seues el.laboracions, també hi ha un servei de menjar per a emportar, que s’obri els dimarts i els dijous.
El menú de hui dimecres és:
OUS CHIMAY SOBRE TOSTAS DE SOBRASADA
BROCHETA DE LLANGOSTÃ AMB ESPUMA DE ROMESCU
____________________________________________________
PANSOTI EN SALSA CARBONARA
Ó
MENESTRA DE VERDURES A LA BILBAINA
____________________________________________________
RAGÚ EN BLANC I OSCUR
Ó
CASSOLA DE SÈPIA AMB CARXOFES I FABES
————————————————————————————–
POSTRE Y CAFÉ