El regidor d’Ontinyent Manuel Ruiz participa en una trobada sobre municipalisme a Brussel·les

El regidor de política social i participació ciutadana de l’Ajuntament d’Ontinyent, Manuel Ruiz, participava la setmana passada en una trobada de regidors i parlamentaris organitzat pel grup de l’Esquerra Unitària Europea-Esquerra Verda Nòrdica (GUE-NGL) i la Xarxa de Representants Electes i Autoritats Locals Progressistes a Europa (Realpe) a Brussel·les.

La trobada, titulat ‘Els municipis a Europa: en el punt de mira de les polítiques neoliberals però també com a exemples de resistència i de projectes alternatius‘, inclou dues ponències, una sobre la situació dels ens locals davant les polítiques neoliberals i una altra a prop de la posada en marxa de polítiques alternatives que afavorisquen a la ciutadania. Entre els ponents van estar els eurodiputats Willy Meyer (IU), Lothar Bisky (Die Linke i president de GUE-NGL) i Francis Wurt (expresident de GUE-NGL), així com el regidor d’IU a l’ajuntament de Saragossa Raúl Ariz i la investigadora del Centre Nacional d’Investigació Científica (CNRS) de França Noëlle Burgi.

Ruiz, una de les 20 persones procedents d’Espanya que participava en la trobada, ha explicat que el marc de treball va estar la recerca d’una eixida social a la crisi, abordant els assumptes locals des d’una perspectiva europea. El regidor ontinyentí, en representació de les comarques centrals, va exposar la situació per la que passa aquest territori i les prioritats d’actuació que es reclamen. Entre els aspectes als quals va incidir el regidor van estar el corredor mediterrani, que servirà per transportar per via fèrria mercaderies al tram de Berlín amb Algecires, i que passarà per la comarca de La Safor; i el projecte Concercost de millora d’infrastructures de comunicació i industrials a estes comarques.