El regidor del PSPV Pedro Aldabero ha fet un balanç de la Fira de Xàtiva

Aldabero“enguany s’ha demostrat més que mai que la Fira sobreviu gràcies als seus 763 anys d’història, i no per l’organització de l’equip de govern del PP, que ha demostrat que té un model estancat i esgotat”. Aldabero ha manifestat així que “els visitants de la Fira vénen perquè és una tradició i no per les propostes del PP, malgrat les més que qüestionables xifres que anuncien de participants en els diferents actes”.

Els socialistes critiquen que l’oferta lúdica “ha tingut molts buits, no es té en consideració a tots els sectors d’edat de la ciutat, i es troben a faltar propostes com disco-mòbils a llocs adaptats per al públic juvenil”. A més Pedro Aldabero afirma que “portar espectacles a la Plaça de la Seu no és estendre la Fira als barris que és el que hem demanat des del PSPV des de fa molt de temps, la qual cosa seria la millor forma d’implicar als veïns en la participació activa de la Fira”.

D’una altra banda afirma Aldabero que en els concerts a la plaça del Mercat “en el compte general s’ha punxat, i no per tindre males propostes com els grups locals, sinó per no saber organitzar-ho i promocionar-ho com caldria”. Lamenta a més el regidor que gran part dels espectacles “són una exigència directa de Rus”, i que es nota perquè “són espectacles que fan olor de naftalina, a ranci i a decadent”, la qual cosa “és la viva imatge d’un govern en les seues hores finals”.

Finalment el PSPV insisteix en la “despersonalització” de la Fira perquè “el valencià i la cultura valenciana brilla per la seua absència”, segons Aldabero. Així el regidor socialista lamenta que “mentre a altres localitats properes sí que impulsen concerts de grups valencians en ple èxit de públic, a Xàtiva únicament es compleix una papereta amb el cant d’albades i perquè és a la matinada”. Pedro Aldabero acaba afirmant que “Xàtiva és una ciutat amb artistes propis, i amb veïns amb ganes de participar en propostes artístiques que recuperarien la seua autèntica personalitat centenària, mentre que en l’actual model en què s’encabota el PP la deixa en la mediocritat sense que es puga distingir de qualsevol altra fira de la Manxa, Múrcia, Andalusia o Extremadura”.