El rector de la Universitat de València visita les obres del nou edifici del Campus d’Ontinyent

Les instal·lacions, que estaran acabades en agost de 2014, permetran albergar noves titulacions de grau i postgrau

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, acompanyat per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, va visitar divendres les obres del nou edifici amb què comptarà el Campus d’Ontinyent per a donar cabuda a les titulacions de l’extensió universitària de la ciutat. El nou edifici estarà situat junt a l’edifici de l’antic Col·legi Lluís Vives i mantindrà l’estètica de l’emblemàtica escola de la República. L’alcalde d’Ontinyent, també president de la Fundació Campus Ontinyent (FUCO), ha agraït el compromís del rector de cara al Campus d’Ontinyent “en un moment en què totes les administracions estan parlant de retallades”. A l’acte han assistit també els vicerectors Jorge Hermosilla y María Vicenta Mestre, així com els degans d’Economia, Vicent Soler, i de Magisteri, Manuel Monfort, i el primer tinent d’alcalde, Josep Francés, i representants del món empresarial i educatiu.

El nou edifici, que estarà acabat en un termini d’uns catorze mesos i ha estat adjudicat per 2,9 milions d’euros, albergarà aularis per a les classes de les titulacions que ja s’imparteixen al campus de la ciutat, Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i Magisteri infantil, donada l’alta demanda, i millorarà les condicions per a possibles noves titulacions que s’afegisquen al campus d’Ontinyent. El rector ha recalcat la seua voluntat de “portar més titulacions, com ara Ciències de l’Activitat Física i l’Esport o Ciències de la Salut” i ha assegurat que “serà una realitat en un o dos anys acadèmics”. A més de possibilitar l’augment de les titulacions que puga acollir el campus, l’edifici disposarà de les instal·lacions pertinents per a desenvolupar i potenciar el campus d’Ontinyent mitjançant “activitats culturals, exposicions i cicles de conferències”, ha puntualitzat Morcillo.

El rector, acompanyat per l’alcalde i per Josep Francés, primer tinent d’alcalde, van visitar les obres per fer-ne una valoració. Francés ha fet notar que l’edifici “no es un cartell, com feia l’altre partit, sinó que és una realitat”. L’alcalde, per la seua part, ha volgut donar les gràcies a Caixa Ontinyent per ser un dels motors de la Fundació Campus Ontinyent. Morcillo ha conclós recordant el seu compromís amb Ontinyent com a ciutat universitària: “és una magnífica realitat de la Universitat de València”.