El rector de la Universitat de Valencia anuncia la licitació del nou edifici del Campus d’Ontinyent

L’alcalde destaca durant l’acte d’inici del nou curs acadèmic la importancia de “crear i retindre talent per poder construir un futur intel.ligent”

Després d’anys de reivindicacions, el nou edifici del Campus Universitari d’Ontinyent ja està un pas mes a prop de fer-se realitat, gràcies a la signatura hui dimarts de l’escriptura de cessió de l’ús del Col·legi Lluís Vives per part de l’Ajuntament d’Ontinyent a la Universitat de València per tal de construir aquest nou campus. Ambdues entitats, representades per l’Alcalde Jorge Rodríguez i el Rector Esteban Morcillo, respectivament, reflectien amb el seu compromís per escrit, signat al Palau de La Vila, un acord que permetrà fer realitat esta demanda de la societat ontinyentina.

Es tracta d’un dia històric al nostre camí per a ser ciutat universitària, destacava Jorge Rodríguez, també President de la Fundació Universitària Vall d’Albaida. Rodríguez posava de relleu la importància no sols de la cessió de l’edifici del Lluis Vives, sinò també de la construcció d’un nou i més modern aulari als terrenys adjacents també cedits per l’Ajuntament “que unificaran tot el nou Campus i dotaran a la ciutat d’unes infraestructures de futur que permetran acollir noves titulacions”, segons explicava.

D’aquesta manera, Jorge Rodríguez va exposar que a les converses mantingudes amb el rectorat es va parlar de la titulació en Educació Física “per les magnífiques instal.lacions que tenim, i que van estar recentment millorades amb l’aportació de més d’un milió d’euros per part del Govern Central”, sent altres opcions les de Fisioteràpia, Infermeria, o la possibilitat de canviar el grau de Finances i Comptabilitat per Administració i Direcció d’Empreses. “El que hem fet hui suposa la consolidació d’Ontinyent com a ciutat universitària, la garantia de que la Universitat va a quedar-se a Ontinyent i a continuar impulsant uns estudis universitaris que durant la passada legislatura van estar en risc de deixar la ciutat”.

En aquest sentit, el rector Esteban Morcillo, expressava la “intenció ferma” de la Universitat de València d’impulsar el Campus d’Ontinyent, avançant que “tot i l’actual marc econòmic i les seues dificultats, va a tractar-se de amb la màxima celeritat posible, dur endavant amb tota la nostra il.lusió l’impuls de la Universitat a Ontinyent”. Segons explicava Morcillo, després de fer-se la licitació de les obres, per a les quals la Universitat ja ha demanat la preceptiva llicècia municipal, seguirà un procés que estarà acabat “el mes aviat possible”. Quant al nou Campus, Esteban Morcillo va posar de relleu que si bé l’antic edifici del Lluis Vives, datat als anys 30 del segle passat, ha de ser rehabilitat per conservar-lo i mantenir-lo, l’aulari a construir a la parcel.la annexa cedida per l’Ajuntament d’Ontinyent “serà un aulari modern, que aprofitarà les possibilitats de les aplicacions a la construcció de les energies renovables”.