El PSPV reclama que l’empresa de neteja tracte a tots els barris de la ciutat per igual

Ignacio Reig: “Hi ha zones de Xàtiva en les quals no recorden l’última vegada que es van baldejar els carrers”

El PSPV de Xàtiva ha denunciat que l’empresa responsable de la neteja pública dels carrers no està tractant per igual a tots els barris de la ciutat, no realitzant neteja amb mànegues a totes les vies que ho requereixen. Davant aquesta situació el grup socialista ha registrat una sol·licitud per a incrementar la freqüència en la neteja amb aigua de carrers, ja que la falta d’aquesta neteja intensa s’està començant a notar en la zona del Raval, Sant Pere, Barri del Carme i Barri Nord-oest, on els carrers presenten brutícia acumulada, brutícia agreujada per l’absència de pluges des de fa mesos.

Aquesta situació de “estrés hídric” porta a haver de racionalitzar els serveis municipals, la qual cosa provoca que algunes zones reben serveis insuficients. Segons el socialista Ignacio Reig: “La freqüència de neteja amb aigua actual és insuficient. Sabem que des de l’àrea de neteja viària fan tot el possible amb el pressupost disponible però lamentablement és insuficient”.

Els socialistes avisen que la retallada en la partida de neteja viària ha sigut considerable, d’1,9 milions amb l’anterior contracta (FCC, S.A.) a 1,6 milions amb l’actual (INDITEC, S.A.). El regidor socialista, Ignacio Reig, ho explica: «Està clar que estem en temps d’ajust i que era necessari reduir la factura anual de la neteja viària. El que no compartim és que la reducció de serveis es produïsca sempre en les mateixes zones. Entenem que el centre de la ciutat és la zona amb més trànsit però tots els ciutadans paguen igual i han de rebre els mateixos serveis, sense discriminar barris que per estar allunyats de l’Albereda sempre reben un nivell de neteja inferior”.

Factures pendents de FCC, S.A.

Els socialistes posen en relleu la mala gestió política del servei de neteja, que va desembocar al canvi d’empresa adjudicatària en 2013. Afirmen que en els últims anys s’han contractat serveis extraordinaris «de forma excessiva». Cal recordar que amb el Pla Montoro van aparéixer 3,1 milions d’euros de factures de FCC, S.A. pendents de pagament, més revisions de preu posteriors que encara estan pendents d’aclarir. FCC, S.A. ha sigut el primer creditor per volum de facturació de la ciutat de Xàtiva, «la qual cosa dóna una idea del descontrol en la despesa que s’ha tingut durant anys, i que ara es paga amb falta de recursos, però que només pateixen alguns barris», sentència Reig.

Un comentario sobre “El PSPV reclama que l’empresa de neteja tracte a tots els barris de la ciutat per igual”

  1. El Reig este es un alarmista, ja ho va fer amb els leds i li van fer una explicació que va quedar aletardat i tot. pobre home… qui t´ha vist i qui te veu mateta de fenoll.

Los comentarios están cerrados.