El PSPV-PSOE demana la neteja urgent del llit del barranc de barxeta

El barranc de Barxeta, al seu pas pel nucli urbà de La Pobla Llarga, presenta una gran quantitat de canyes que poden posar en perill d’inundació els camps i les cases del voltant en cas de fortes pluges. Els socialistes de La Pobla han demanat a Rafael Soler que pressione a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a la neteja urgent del barranc.

Les fotografies que adjuntem estan presses en les últimes 48 hores i demostren l’estat d’abandonament del llit del barranc en el tram que discorre entre els dos ponts situats junt al nucli urbà. El Grup Municipal Socialista de La Pobla Llarga ha presentat una instància en l’Ajuntament alertant del perill de desbordament del barranc en un hipotètic episodi de fortes pluges, d’alta probabilitat en la pròxima tardor.

Els socialistes proposen que l’Ajuntament exigisca a la Confederació una neteja immediata, i en cas que no es realitze, que el poble assumisca el treball i li passe la factura pertinent a l’entitat responsable.

Segons manifesta el regidor socialista Ximo Vidal, “ens juguem les infraestructures, concretament els ponts, i no podem entrar en setembre sense tindre solucionat aquest problema”.

El regidor recorda que el perill de desbordament es real. L’últim episodi tingué lloc en novembre de 2011 i quedaren afectats alguns camps de cultiu del voltant. Afortunadament l’aigua no arribà a les vivendes pròximes al barranc. En aquell moment els socialistes ja exigiren la neteja immediata de les canyes, però en tots estos mesos no s’ha fet cap actuació al respecte.

El PSPV-PSOE considera que l’alcalde de La Pobla Llarga ha perdut pes i influència política a València, malgrat mantindre les seues funcions com a delegat del Consell, i el convida a treballar amb major dedicació en defensa dels interessos dels seus veïns.