El PSPV proposa una baixada d’impostos per retornar l’esforç que han fet els xativins en els últims anys

Cerdà (PSPV): “els socialistes entenem que cal fer més amb menys, i que s’aconseguirà abaixant impostos i fent un gestió pensant en els ciutadans”

El PSPV de Xàtiva ha plantejat una reforma dels impostos municipals «pensant en els ciutadans» amb la qual es vol «retornar l’esforç fet per les famílies i les empreses en els darrers anys», en paraules del portaveu socialista Roger Cerdà. El líder del PSPV explica que la retallada dels impostos «no sols és possible, sinó també necessària», perquè cal «fer més amb menys», i això s’aconsegueix amb una gestió racional dels impostos.

Concretament Cerdà ha manifestat que la rebaixa es proposa «pensant en atendre a tots els veïns, i no en realitzar els capricis de l’alcalde, com ha fet Rus en els seus 20 anys de govern, gastant els diners a mans plenes i incrementant els impostos de forma desorbitada fins ser una de les ciutats amb major pressió fiscal».

La primera de les mesures és la disminució de la contribució, retallar l’IBI en un 10% que s’aconseguiria reduint el tipus urbà fins al 0,54%. Roger Cerdà recorda que en 10 anys la recaptació d’este impost s’ha triplicat, passant de 3 a 9 milions d’euros, «un abús que no s’ha aturat ni en els pitjors anys de crisi».

Per una altra banda el PSPV aposta perquè els col·lectius culturals i esportius de la ciutat puguen fer un ús gratuït de les instal·lacions municipals. Que les bandes de música i les falles no hagen de pagar el Gran Teatre per fer les seues activitats, ni la Ciutat de l’Esport per part dels clubs esportius de la ciutat.

A més a més volem que es faça una bonificació del 100% de les llicències d’obertura dels nous establiments, així com també de l’impost d’obres per a les intervencions al centre històric. Estes mesures ajuden a revitalitzar el teixit empresarial de la ciutat, i també específicament a revitalitzar el barri antic, un centre històric de gran valor que està sent abandonat.

També s’ha proposat la bonificació del 100% dels impostos i taxes municipals a entitats sense ànim de lucre que atenen a persones amb discapacitats. «Esta funció afavoreix als més necessitats de la ciutat i l’ajuntament sempre ha d’estar al seu costat» afirma Cerdà.

Finalment també es proposa la bonificació en un 2% de la domiciliació bancària dels tributs municipals. S’ha d’ajudar al ciutadà a complir amb les seues obligacions, i posar-ho fàcil per a contribuir en el progrés de la ciutat.
«Lamentablement el PP, com fa sempre, ja ha dit ‘NO’ a les nostres propostes però nosaltres anem a seguir apostant per aquestes perquè som conscients que és el que la ciutat reclama i necessita», afirma Roger Cerdà. El portaveu socialista afirma que els diners públics «han d’estar destinats a donar una major qualitat de vida als ciutadans, no al servei de Rus perquè faça i desfaça segons li ve en gana», per això afirma que s’ha de començar «una nova forma de govern i una millor forma de gestionar que siguen sensibles a les necessitats dels ciutadans».