El PSPV presentarà en el ple la moció per retallar un 15% les indemnitzacions dels regidors

img_4101

Cerdà: “Esperem que l’alcalde estiga a l’altura i faça un sacrifici solidari amb la ciutadania”
03-06-10 (Xàtiva).- El PSPV presentarà en el ple municipal de Xàtiva de demà divendres la moció anunciada dies enrere per la qual es demana una retallada mitja del 15% de les retribucions que reben els representants públics al consistori. El portaveu socialista Roger Cerdà ha explicat que davant la situació económico-social en la que es troba la ciutat “com a mesura d’exemplaritat cal esta mesura de reducció important de la despesa en retribucions als regidors”. Cerdà manifesta que la reducció “ha d’afectar a la quantia de les indemnitzacions per assistència a òrgans de govern i complementar-se amb l’eliminació de les indemnitzacions per assitència a altre tipus d’òrgans de caràcter de coordinació i no decisoris”.

Concretament la moció proposa la reducicó del 15% de les retribucions que reben els regidors no alliberats per assistència al ple (270 € cobren els portaveus i el president, i 200 € la resta de regidors), per comissions informatives (126 € rep el president i 123 € els vocals) i per comissió de govern (150 € rep el president i 126 € cada vocal); també l’eliminació de les retribucions dels regidors per assistència a la junta de seguiment (120 € per assistència de vocal) i a la junta de portaveus (120 € per assistència per portaveu); i la reducció del 15% de les indemnitzacions que rebem els diferents grups polítics (8.580 € rep el PP, 5.280 € rep el PSPV i 1.980 € rep el Bloc). Finalment també s’hauria de fer una reducció d’entre el 5 i el 7%, igual que al funcionariat, dels regidors alliberats segons els salaris que perceben.

El PSPV apunta que la reducció suposarà un estalvi aproximat de 50.000 € a l’any, que se sumaran als 200.000 € de la reducció salarial dels funiconaris. A més Roger Cerdà recorda que les indemnitzacions per assistència que perceben els regidors van suposar en 2009 fins un 68,5% dels quasi 300.000 euros que es van destinar als organs de govern.

Text de la moció