El PSPV portarà l’obra de teatre ‘Corrüptia’ a Xàtiva per reivindicar la llibertat d’expressió

L’obra es representarà al Gran Teatre el 19 de maig després de ser censurada per Rus
El pròxim 19 de maig l’obra ‘Corrüptia. Una regió e l’Est’ es representarà al Gran Teatre de Xàtiva gràcies a la contractació que ha fet el PSPV, acte que el candidat socialista Roger Cerdà ha manifestat com “un acte de rebel•lia per reivindicar la llibertat d’expressió”. Cerdà ha recordat així que ‘Corrüptia’, una obra escrita i interpretada respectivament pels xativins Josep Lluís Fitó i Elies Barberà, “ha sigut censurada dues vegades per Rus, demostrant així quin és el respecte que té per les llibertats ciutadanes”.

El líder socialista ha afirmat que l’obra “és incòmoda per al PP perquè denuncia la part fosca de la política i la corrupció”, i per això “pensem que ha arribat l’hora de que la gent puga veure ací l’obra i que jutgen per ells mateixos la qualitat de l’obra”. Roger Cerdà a més ha manifestat que este acte serà simbòlic també de la política del PSPV quan arribe al govern municipal perquè “cap col•lectiu local ha de pagar per usar el Gran Teatre, i els grans talents i valors de la nostra ciutat, com ho són Fitó i Barberà, han de tindre el màxim suport de Xàtiva”.

Josep Lluís Fitó ha agraït que el PSPV haja possibilitat dur l’obra a Xàtiva i ha lamentat que “ens hem vist envoltats en una polèmica que nosaltres no hem buscat”, perquè “nosaltres únicament estem fent una obra de teatre i s’ha vulnerat la llibertat d’expressió”. Fitó ha recordat que “no és un acte de campanya” sinó d’una obra de teatre “que històricament sempre ha sigut crític, i ha ridiculitzat la política, i això ho ha d’acceptar tot este estament”.

Per la seua banda Elies Barberà afirma que “ens fa molta il•lusió vindre a Xàtiva, però lamentem molt que siga en estes circumstàncies, sense la plena llibertat de fer ús d’un espai públic, però esperem que la gent s’ho passe d’allò més bé”.

Roger Cerdà afirma que perquè arribe esta obra “hem hagut de pagar religiosament la taxa que se’ns ha exigit com a la resta de col•lectius locals, i per això tenim el mateix dret que altres”. No obstant Cerdà conclou que “lamentem el fet de que haja hagut de ser així, a través d’un partit polític, quan una obra com esta l’hauria d’haver dut per iniciativa pròpia l’ajuntament perquè els seus principals valors són xativins”.

Un comentario sobre “El PSPV portarà l’obra de teatre ‘Corrüptia’ a Xàtiva per reivindicar la llibertat d’expressió”

  1. La derecha no entiende de derechos ni libertades y mucho menos de expresión. Amedrante y amenaza a todo aquel que no piensa como ellos. Que se puede esperar de un gobierno pepero?

Los comentarios están cerrados.