El PSPV organitza una taula rodona en la qual s’explicaran les conseqüències del tancament d’RTVV

Cerdà (PSPV-Xàtiva): “sense els mitjans públics les ciutats i les comarques de l’interior perdem la veu que teníem perquè ens sentira tot el País Valencià”

El PSPV de Xàtiva ha organitzat una taula rodona en la qual s’explicaran les conseqüències del tancament d’RTVV produïda este divendres passat. En l’acte, que tindrà lloc este dimecres 4 de desembre a la Casa de la Cultura de Xàtiva a partir de les 19,30h, participaran Josep Lluís Fitó, membre del Comité d’Empresa d’RTVV; Reis Juan, presidenta del col·lectiu MildeNou (treballadors afectats per l’ERO de l’ens); Ferran Gadea (president de l’Associació d’Actors Professionals Valencians i actor de la sèrie ‘L’Alqueria blanca’); i Josep Moreno (diputat del PSPV en Corts).

El portaveu dels socialistes de Xàtiva, Roger Cerdà, ha condemnat la decisió que ha pres el PP d’Alberto Fabra i d’Alfonso Rus, afirmant que “ens lleva una eina fonamental de divulgació de la nostra llengua, i de la nostra cultura i tradicions”. Però Cerdà alerta que “sense Canal 9 i Ràdio 9 les ciutats i les comarques, especialment els de l’interior, perdem la veu que teníem perquè ens sentira tot el País Valencià”.

El líder del PSPV xativí critica que “ha sigut el PP el que ha portat RTVV als seus nivells més baixos, és el que l’ha arruïnada i és el que l’ha fet caure en el seu més absolut desprestigi, malgrat el treball, la lluita i les denúncies de molts dels seus treballadors”. Però a més Roger Cerdà denuncia que Alberto Fabra i el PP “han demostrat no tindre cap sentit de la democràcia, i quan la justícia els ha dit que no han fet les coses bé, en compte de tornar a negociar per mantindre este servei de comunicació públic, han dit que ‘si no es fa com jo dic, ho trenque tot’, i així han destruït un patrimoni de tots els valencians”.

Finalment Cerdà també ha criticat que l’alcalde de Xàtiva no haja defensat la pervivència de Canal 9. “Rus ha votat amb el PP tancar amb 24 anys d’història dels valencians”, lamenta el portaveu socialista, qui a més ha criticat que “ho ha fet justificant-se amb raons egoistes perquè deia que ell no eixia en la televisió, i sense pensar en que els seus veïns i els valencians en general perdran un dels pilars fonamentals de la informació de proximitat i en valencià”.