EL PSPV exigeix que Rus garantisca l’apertura del centre ocupacional d’Aspromivise en 2010


Els socialistes proposen que l’Ajuntament de Xàtiva es faça càrrec de les despeses de manteniment del Centre per a 2010 i fins que Conselleria pague el seu deute amb el Centre ocupacional.

La situació que pateix el Centro ocupacional La Costera – Canal de Xàtiva gestionat per l’associació ASPROMIVISE està arribant a un punt molt delicat i crític. La regidora socialista Xelo Angulo ha manifestat hui:

“No sols no s’ha atés per part de Conselleria la demanda del col.lectiu de més de 22 discapacitats de Xàtiva per aconseguir la construcció d’ un NOU CENTRE DE DIA a Xàtiva, sinò que a més ara s’agreuja la situació del manteniment de l’actual Centre ocupacional per què la Generalitat valenciana no té diners i no pot pagar el que deu de 2009, lo que abocarà irremediablement, si no es prenen mesures contundents, al tancament del centre en 2010.”

“Esta vegada el Rus no pot excusar-se de nou en que la culpa la tenen altres, és el PP de la Conselleria, el mateix del quual Rus és el president provincial i president de la Diputació qui deixarà els usuaris del centre de dia al carrer”, ha manifestat Angulo. Ha volgut també recordar que les competències en aquesta matèria les té transferides des del govern central la Conselleria, però arrivat aquest punt, punt crític on es parla del tancament del centre ocupacional, l’Ajuntament i en aquest cas Rus, no pot mirar cap un altre costat: ha de fer l’impossible per garantir l’apertura del Centre i el seu sosteniment.

La situació que pateix el col.lectiu de discapacitats, del centre ocupacional i del Pla de la Mesquita i les seues famílies és angoixant. L’associació que gestiona el centre, és a dir, els propis familiars dels discapacitats actualment s’han de fer càrrec d’un préstec de 90.000 euros per què Conselleria no paga el que els deu, tenint en compte que a més cada usuari haurà d’aportar 1300 euros, i açò sols per poder acabar l’any 2009.

Angulo a Rus: “L’Alcalde d’una ciutat no està tan sols per fer promeses. El nostre alcalde i ara també president de la Diputació no sols s’ha de fer fotos a la Dipu amb aquest col.lectiu, no sols s’ha de donar aplaudiments a la festa nadalenca de reis: Ara és quan realment fa falta un alcalde a la Ciutat de Xàtiva que es faça càrrec dels problemes de la ciutat; és el moment de demostrar en fets i no en paraules que l’Alcalde fa de veritat el que faça falta pels discapacitats de la ciutat. Ara és el moment en que Rus ha d’alçar el telèfon i solventar aquesta crisi, o bé exigint-li a Conselleria el pagament immediat del deute o bé consignant un partida als pressupostos de l’Ajuntament de 2010 que garantisca que el centre pudrà continuar obert”.

Per concloure Xelo Angulo: “Volem manifestar públicament el suport del grup municipal socialista a les mesures i accions que, des de l’associació s’ emprenguen per reivindicar que el centre ocupacional puga continuar amb la seua extraordinària tasca atenent un col.lectiu que necessita més que mai del recolzament de les institucions”