EL PSPV exigeix a Font de Mora més atenció al col·legi per discapacitats del Pla de la Mesquita

img_4096
Angulo: “les inversions del PP s’obliden dels més necessitats i del personal educatiu”
24-05-10 (Xàtiva).- La regidora del PSPV a l’Ajuntament de Xàtiva, Xelo Angulo, ha criticat l’absència en el discurs de plans de futur del conseller Alejandro Font de Mora de les inversions que necessita rebre el Col·legi d’Educació Especial per xiquets amb discapacitat del Pla de la Mesquita durant la segona inauguració que es fa de l’IES Lluís Simarro. Angulo recorda que “la precarietat de les instal·lacions del Pla de la Mesquita requereixen d’una intervenció o d’un edifici nou de forma urgent com reclama el PSPV i els pares dels xiquets”, però “quan el PP no anuncia cap inversió és perquè no ho considera com una prioritat”.

Problemes d’aigua calenta, estrucuturals, i sobre tot la sobresaturació d’usuaris del Pla de la Mesquita “són les coses que fan insuportable l’espera d’un centre en condicions” que demostren “la indiferència del PP tant des de la Generalitat com des del govern local de Rus, que ha estat incapaç fins i tot de crear l’hortet que havia promés per a esta legislatura”. Xelo Angulo a més recorda les necessitats que hi ha també al CEIP Atilio Bruschetti que enguany celebra 75 anys i que té problemes en l’estructura “coneguts pel regidor d’educació per un informe tècnic de l’ajuntament, així com un per les reiterades denúncies que des de fa temps li fa arribar el Consell Escolar del centre”. Així es el col·legi demana una “remodelació integral” perquè “el manteniment del mateix ja no és suficient per tenir-lo en bones condicions”.

La regidora del PSPV també recorda que “cal atendre les necessitats de logopedes dels centres públics, els mestres de compensatòria que els fan falta i que tenen una de les ràtios més baixes”. Així Xelo Angulo lamenta que “les inversions del PP s’obliden dels més necessitats i del personal educatiu”, mentre que “després no tenen cap problema en cedir gratuïtament l’antic Simarro perquè vinga una universitat privada amb totes les facilitats, mentre després fan oïdes sordes a les reclamacions d’ajuda de Xàtiva”.

La responsable d’educació socialista ha reconegut la qualitat de les noves instal·lacions de l’IES Lluís Simarro, així com la necessitat de dur a terme el projecte de l’Escola Oficial d’Idiomes “pero considerem des del PSPV que hauria de ser una prioritat absoluta la construcció d’un nou centre per persones desafavorides com els discapacitats, prioritat que ara sols és contestada amb menyspreu, perquè sols es pensa en la foto, a base de primeres i segones inauguracions, i en la rendibilitat electoral, i no en els serveis socials”.