El PSPV demana la col·laboració ciutadana per a demostrar la pressió fiscal a Xàtiva

Roger Cerdà:“Demanem als veïns que revisen els seus rebuts de la contribució urbana dels darrers anys i que ens facen arribar aquestes dades a traves de la web: www.revisaelteurebut.com.

El portaveu dels socialistes a l’Ajuntament de Xàtiva ha presentat en roda de premsa la campanya organitzada pel seu partit, “REVISAR EL TEU REBUT ET COMPENSA!”. Segons ha explicat Cerdà, aquesta naix com a conseqüència de les afirmacions de l’alcalde de la ciutat, Alfonso Rus, respecte de la pressió fiscal de municipi fetes en el darrer plenari. Cerdà explica que “Rus es va atrevir a afirmar que la pressió fiscal municipal, és a dir, el conjunt d’impostos i taxes que paguem tots els ciutadans de Xàtiva i que estan fixats per l’Ajuntament (contribució, fem, aigua, impost de circulació, etc.) s’havia reduït respecte d’anys anteriors”. Segons Cerdà, “aquesta afirmació va en contra del que diuen les xifres oficials, tant del Síndic de Comptes com del propi Ministeri d’Economia, i així li ho hem fet saber en reiterades ocasions. A més a més, li he reclamat un debat públic sobre la pressió fiscal a Xàtiva proposta que ell no mai ha acceptat”.

Per eixe motiu, i amb la voluntat de demostrar la realitat que pateixen les famílies xativines, els socialistes demanen la col·laboració ciutadana. Explica Cerdà que “el que demanem als veïns de Xàtiva és que revisen els seus rebuts de la contribució urbana dels darrers tres anys: 2010, 2011 i 2012. Una vegada tinguen els rebuts, entren en la web: www.revisaelteurebut.com i registren les dades que aquesta els demana. Així ell serà conscients de l’increment del seu rebut als darrers anys i nosaltres podrem recopilar gran quantitat d’informació respecte de les quantitats dels rebuts d’IBI que es paguen a Xàtiva”. Respecte a la compensació que anuncia la campanya, els socialistes han explicat que “al primer veí que, abans del 30 d’abril, ens faça arribar un rebut de la contribució urbana de la seua vivenda de l’any 2012 la quantia del qual siga inferior a la del 2011 i a la del 2010, li abonarem el import d’eixe darrer rebut”.

Finalment, el portaveu dels socialistes ha afirmat que “aquesta és la millor forma de conèixer la realitat i al mateix temps, és la millor manera de demostrar quin ha segut el comportament de la pressió fiscal en el nostre municipi en el darrers anys”. Per això ha demanat la màxima col·laboració ciutadana en la aquesta campanya ja que “entre tots hem de demostrar la realitat”, ha afirmat.